'România nu are cum să nu aibă şi ea un impact, dar credem că va fi minor. Noi nu suntem în zona euro, deci probabil că moneda europeană va avea o foarte mică oscilaţie, dar nici comerţul reciproc cu Grecia şi nici ca urmare relaţiile valutare cu Grecia nu au cum să impacteze în mod semnificativ. Poate că, astăzi, va fi un impact emoţional pe curs, pieţele financiare reacţionează emoţional. Cursul de schimb este de fapt o reflectare a cât de puternică economic este România, cât muncim noi pentru un euro', a spus Pârvan.
Potrivit acestuia, situaţia din Grecia este un complex politico-economic pentru că nu poate fi examinată numai strict din punct de vedere al monedei europene.
'E clar că este o chestiune care a surprins pe toată lumea, cel puţin la nivelul media (votul de duminică n.r.). Ne vom aştepta în zilele următoare la decizii care vor fi mai puţin liniştitoare. Aici mă refer la o istorie pe care o avem deja cu Cipru, experienţă şi experiment care a fost, zilele trecute, legiferat şi în România, respectiv salvarea băncilor de către acţionari şi de către cei cu depozite de peste 100.000 de euro', a explicat oficialul AOAR.AGERPRES