În Germania, șoferii sunt obligați să respecte această regulă, cu atât mai mult în timpul sărbătorilor când traficul este intens, cu multe combinații de mașini și rulote pe șosele. Există o regulă esențială pe care șoferii ar trebui să o respecte întotdeauna din considerente de siguranță.
Pentru mulți, o vacanță cu rulota înseamnă, mai presus de toate, un singur lucru: libertate. Această senzație derivă din faptul că deplasarea cu o rulotă oferă flexibilitate, iar cazarea de vacanță este întotdeauna conectată convenabil la propria mașină.
Totuși, libertatea este însoțită de anumite reguli de circulație – și există una în special pe care șoferii nu ar trebui să o ignore niciodată, potrivit echo24.de.
Reguli pentru atunci când pleci în vacanță cu rulota
În cazul în călătoria către destinație durează mai mult sau dacă șoferii rămân blocați în trafic, poate fi tentant pentru pasageri să urce în rulotă și să doarmă puțin. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți! Această practică nu este permisă în nicio circumstanță – și din motive întemeiate.
În Germania, nici copiii, nici adulții nu sunt autorizați să stea în rulotă în timp ce conduc, indiferent dacă există sau nu instalație de centură de siguranță. Acest lucru este valabil chiar și atunci când rulota este echipată cu centuri de siguranță. Automobil-Club Verkehr (ACV) a atras atenția asupra acestui aspect. Toate persoanele trebuie să călătorească în vehiculul de tractare.
Chiar dacă în alte țări europene această regulă este aplicată uneori mai puțin strict, ACV îi sfătuiește pe șoferi să evite întotdeauna să stea în rulotă în timpul condusului, pentru a reduce la minim riscul de rănire în caz de accident.
De asemenea, atunci când călătoriți în străinătate, este important să fiți conștient de faptul că limitele de viteză pot fi uneori semnificativ diferite față de cele din Germania. Încălcarea acestora poate duce la amendă pentru șoferi.
Există anumite restricții dacă ai permis categoria B
Dacă planifici să pleci în vacanță și ai în vedere închirierea unei rulote, este important să fii conștient de anumite restricții dacă deții un permis de conducere categoria B.
În principiu, permisul Categoria B permite conducerea autovehiculelor cu o greutate maximă autorizată de 3.500 kg și tractarea unei remorci sau rulote cu o greutate maximă autorizată de până la 750 kg.
Cu toate acestea, există circumstanțe în care șoferii pot conduce remorci cu o greutate mai mare, cu condiția să respecte anumite cerințe specifice. Mai multe puteți afla aici.