Circulaţia rutieră pe arterele de sub Pasajul Basarab va fi reluată, pe ambele sensuri, în 15 septembrie, iar investiţia va fi finalizată până la sfârşitul anului, a spus, sâmbătă, primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Edilul şef al Bucureştiului a vizitat, sâmbătă, şantierul pasajului, context în care a declarat că în 15 septembrie va fi reluat traficul pe sub pod, iar Pasajul Basarab va fi finalizat până la sfârşitul anului.

După finalizarea lucrărilor, podul va fi testat timp de o lună, astfel ca, din februarie, să poată fi folosit.

Suma cheltuită în 2010, până în prezent, pentru aceste lucrări, a fost 164 de milioane de lei, costul final pentru acest an fiind prevăzut la 248 de milioane de lei. La cheltuielile iniţiale s-au adăugat cele privind refacerea străzilor din împrejurimile pasajului, pentru ca podul să fie eficient, a spus Oprescu.

Pasajul rutier denivelat superior Basarab va realiza legătura rutieră şi de tramvai între Bulevardul Nicolae Titulescu – Şoseaua Orhideelor – Podul Grozăveşti – Bulevardul Vasile Milea (pentru circulaţia tramvaielor) şi, respectiv, Şoseaua Grozăveşti, întregind astfel inelul principal de circulaţie al Bucureştiului în partea de nord-vest.

Proiectul cuprinde două traversări majore de obstacole – râul Dâmboviţa, peste podul existent şi calea ferată, în zona Gării de Nord.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara, în 15 iulie, la prezentarea bilanţului pentru doi ani de la preluarea mandatului, că Pasajul Basarab este gata în proporţie de 80 la sută. Oprescu preciza că lucrările ar putea fi finalizate în aproximativ opt-nouă luni.

El descria această investiţie drept „cea mai spectaculoasă lucrare urbană din România, la capitolul infrastructură”.

Circulaţia pe mai multe porţiuni de drum din zona Pasajului Basarab este închisă temporar pentru realizarea lucrărilor la acest obiectiv.

SURSA: Mediafax