O casă plină cu flori frumoase este una dintre micile plăceri ale vieții. Prezența lor adaugă o eleganță subtilă oricărui spațiu, atât de mult încât ați vrea să fie veșnice. Din păcate, oricât de mult le-am îngriji, florile încep să se ofilească mai repede decât ne-am fi așteptat.

Există numeroase trucuri care promit că florile vor dura mai mult, de la așezarea lor într-o vază cu vodcă și până la adăugarea unui bănuț în apă. Acum unii susțin că au găsit un alt truc ingenios care pretinde că le prelungește viața.

Cum se păstrează florile mai mult timp? Adăugați în vază o cantitate mică de zahăr

Cum se păstrează florile mai mult timp? Este vorba de un ingredient din bucătărie. Experții consultați de Livingetc. explică de ce zahărul este secretul păstrării cât mai mult timp a florilor.

După ce ați încercat multe trucuri pentru a prelungi viața florilor din glastră, este normal să fiți sceptici că altul va funcționa mai bine. Dar florarii susțin că zahărul adăugat în apa florilor ar pute fi cheia păstrării lor cât mai mult timp. Desigur, acest lucru nu le va ajuta să dureze o veșnicie, dar va convinge, temporar, florile, că au mai multă rezistență, așa cum se întâmplă cu noi când beam o cafea, după-amiaza. Cu acest truc simplu, puteți oferi florilor din vază un nivel ridicat de zahăr, care le va ajuta să înflorească și să țină mai mult.

Cum să adăugați zahărul

Pentru a prelungi perioada de viață a florilor, luați cutia de zahăr granulat din cămară. Începeți prin a pregăti vaza, pe care o veți umple cu apă proaspătă. Pentru fiecare litru de apă, adăugați trei lingurițe de zahăr granulat. Amestecați totul cât mai bine, până când zahărul se dizolvă complet. Tăiați tulpinile florilor la un unghi de patruzeci și cinci de grade pentru a îmbunătăți absorbția apei și îndepărtați orice frunze care vor fi scufundate în apă.

Așezați florile în vaza cu apa infuzată cu zahăr, asigurându-vă că frunzele nu ating suprafața apei. Puneți vaza într-un loc răcoros, bine luminat, ferit de lumina directă a soarelui, curenți de aer și surse de căldură. Schimbați apa la fiecare două zile, refăcând amestecul de zahăr-apă după cum este necesar.

Apa cu zahăr oferă florilor o sursă de energie și promovează absorbția apei

Apa cu zahăr oferă florilor o sursă de energie și promovează absorbția apei, ajutându-le să rămână hidratate, prelungindu-le astfel durata de viață. Spre deosebire de plantele cu rădăcini, tulpinile florilor proaspete pot absorbi apa cu zahăr pentru a le ajuta să prospere.

Zahărul servește ca sursă de hrană pentru bacteriile bune

În plus, zahărul servește ca sursă de hrană pentru bacteriile bune, care împiedică creșterea microorganismelor dăunătoare în apa din vază. Acest truc simplu ajută la menținerea prospețimii florilor și a aspectului vibrant, permițându-vă să vă bucurați de frumusețea și parfumul lor pentru mai mult timp.

Ca bonus, încercați să adăugați două linguri de oțet alb împreună cu zahărul. Oțetul funcționează și el pentru a preveni creșterea bacteriilor dăunătoare în apă.

Cozile florilor trebuie tăiate aproximativ 2 centimetri, înainte de a fi așezate în vas. Tăierea se va face oblică, respectând acel unghi de aproximativ 45 grade. La fel de important este instrumentul pe care îl folosiți: cuțitul sau foarfeca trebuie să fie foarte bine ascuțite, pentru a nu strivi codița florii. Nu rupeți cozile, deoarece veți altera capacitatea lor de a se hidrata.