Patriarhul Kiril a suferit o căzătură zdravănă. Totul s-a întâmplat în timp ce acesta sfinţea o biserică în oraşul Novorossiisk de la Marea Neagră. Imaginile s-au viralizat imediat.
Patriarhul Kiril a suferit o căzătură zdravănă în timpul unei procesiuni religioase. Totul s-a petrecut în direct, dar transmisiunea fost mutată imediat, fiind filmate alte cadre din afara bisericii.
Patriarhul rus sfinţea o biserică în oraşul Novorossiisk de la Marea Neagră când a alunecat pe podeau de marmură. Preoţii ce îl insoţeau şi persoanele din jur au sărit rapid să-l ajute pe liderul Biserii Ortodoxe Ruse.
„Nici paza, nici serviciul de protocol, nici episcopii care stăteau în apropiere nu au reuşit să-l prindă. Patriarhul s-a lovit la spate pe marginea amvonului. Liturghia a continuat.. Mitropolitul Grigore şi episcopul local Theognost se uitau vinovat la patriarh şi aşteptau o reacţie. Dar de vină sunt restricţiile legate de coronavirus, din cauza cărora patriarhul nu permite să fie atins”, a descris protodiaconul Bisericii Ortodoxe Ruse, Andrei Kuraev incidentul, potrivit Unimedia.
Patriarhul Kiril, apopiatul lui Vladimir Putin
Patriarhul Kiril este un prieten apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin. Încă de la începutul invaziei, acesta a transmis mai multe mesaje de sprijin.
El a fost inclus atât de UE cât şi de Marea Britanie în pachetele de sanţiuni. În motivarea deciziei de sancţionare, Marea Britanie a menţionat „sprijinul său proeminent faţă de agresiunea militară rusă în Ucraina”.
Biserica Ortodoxă Rusă a răspuns sancțiunilor britanice împotriva liderului său, Patriarhul Kirill, spunând că este o decizie „absurdă și contraproductivă”.
„Încercările de a intimida patriarhul Bisericii Ruse cu ceva sau de a-l forța să renunțe la opiniile sale sunt lipsite de sens, absurde și contraproductive”, a declarat purtătorul de cuvânt, Vladimir Legoida.
Acesta a spus că biserica este „ultimul pod, un mijloc de comunicare” pe care Marea Britanie „încearcă să-l distrugă” cu scopul „escaladării conflictului”.
„Nu-mi pot explica altfel măsuri atât de absurde și contraproductive, care contribuie la un singur lucru – ruperea comunicării deja grav afectate dintre comunitatea europeană și Rusia”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse.
Foreign Office-ul a sancţionat-o pe Lvova-Belova pentru transferul forţat şi adopţia copiilor ucraineni, în timp ce Kirill a fost vizat pentru „sprijinul său proeminent faţă de agresiunea militară rusă în Ucraina”.