Fostul proprietar al Rompetrol, Dinu Patriciu, consideră că, în România, criza este la începuturile ei şi deocamdată măsuri anti-criză nu au fost luate, aşa cum au fost luate în multe alte ţări. Tot el afirmă că o afacere bine gândită creşte şi în criză.
Întrebat dacă are de gând să deschidă sau să cumpere alte afaceri, Patriciu a delcarat: ” Am multe afaceri în Romania. Am o expunere de peste 600 de milioane de dolari, investiţii făcute în ultimii doi ani”. Întrebat care este cea mai profitabilă afacere cu cel mai mare potenţial răspunsul acestuia a fost sec: “Presa”.
Dinu Patriciu este proprietarul Adevărul Holding. La întrebarea ce măsuri propuneţi pentru ieşirea din criză, Patriciu a declarat: “M-am plictisit de cât am scris despre asta în Adevărul”.
Patriciu a vândut Rompetrol anul trecut şi a înfiinţat compania de retail Mercadia Holland BV. Aceasta este condusă de Dan Ionescu, fost director de operaţiuni din cadrul Rompetrol.
Mercadia administrează lanţurile de magazine Mic.Ro şi MiniMax (viitoare Mac.Ro), casele de pariuri Bet Arena Cafe şi minireţeaua de magazine cu produse ecologice Bio Good.
Planul Mercadia este a dezvolta un lanţ de 1.000 de magazine fixe şi 2.000 de magazine mobile Mic.ro.