Instabilitatea politică şi vestea că se va organiza un referendendum pentru ca România să aibă un parlament unicameral îndepărtează investitorii, potrivit omului de afaceri Dinu Patriciu.

Trecerea de la două la o singură cameră a Parlamentului ar însemna, în opinia lui Dinu Patriciu, transformarea României „dintr-o ţară europeană într-o ţară estică”, similară din acest punct de vedere Bielorusiei.

Investitorii „uită de dosarul România şi privesc spre Malaezia, Vietnam sau Filipine când află că politicienii se înjură sau că se va organiza un referendum care să transforme România dintr-o ţară europeană într-o ţară estică, cu un parlament unicameral, ca Bielorusia sau alte surate de-ale ei din CSI, a declarat Patriciu la emisiunea „După 20 de ani”, de la Pro TV.

Patriciu a adăugat că volumul investiţiilor atrase de un stat depinde de existenţa unui mediu politic stabil şi a unui sistem fiscal avantajos, cu taxe reduse. „Cine vine de plăcere ca să-şi taie o mână?”, s-a întrebat Patriciu referindu-se la pragmatismul oamenilor de afaceri privind decizia de a investi într-un stat sau altul.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi Parlamentul unicameral, economie de 34 de milioane de euro pe an.