Confederatia Nationala a Patronatului Roman (CNPR) sustine ca Guvernul acorda prea putina importanta sectorului intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), motivand ca pana in prezent prognozele guvernamentale cu privire la planul de actiune din sectorul IMM sunt limitate si insuficiente, se arata intr-un document de pozitie CNPR, transmis redactiei.

CNPR apreciaza ca Guvernul este dator sa sustina toate masurile care permit intreprinzatorilor mici si mijlocii sa economiseasca si sa investeasca. Studiile din ultimii ani arata din ca cel putin in sectorul IMM-urilor, circa 85% din finantarea investitiilor este asigurata din resursele proprii ale firmelor, situatie complet diferita fata de facilitatile numeroase de care se bucura firmele din Uniunea Europeana, se precizeaza in document.

Potrivit documentului, CNPR cere Ministerului de Finante sa examineze cu atentie planurile de actiune vizand realizarea obiectivelor din Agenda Lisabona, asa cum au fost prezentate de primii 25 de membri ai UE in octombrie 2005 si sa valorifice experienta si metodele de stimulare a dezvoltarii economice.

Sursa: Capital 28 Februarie 2007