Patronatul Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania a devenit ieri, in cadrul Adunarii Generale a Grupului Asociatiilor Agentiilor de Turism si Touroperatorilor din cadrul UE (ECTAA), membru cu drepturi depline al acestui organism, informeaza un comunicat remis de institutie.

Alaturi de ceilalti colegi ai nostri, cooptati ca membri cu drepturi depline in comisiile de specialitate, Patronatul ANAT reprezinta pentru turismul romanesc o structura 100% integrata in Europa”, a precizat Gheorghe Fodoreanu, presedintele Patronatului ANAT.

Odata cu acceptarea organizatiei in ECTAA, presedintele, Gheorghe Fodoreanu si prim vicepresedintele ANAT, Lucia Morariu vor fi reprezentantii Patronatului in forul ECTAA.ANAT este membru afiliat al ECTAA din 1999, si va deveni membru cu drepturi depline o data cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Aceasta organizatie sprijina ANAT in privinta importului de know-how si ofera consultanta turistica in vederea integrarii in Uniunea Europeana. ECTAA are, in prezent, 25 de membri cu drepturi depline din statele UE si 4 membri afiliati (Croatia, Turcia, Norvegia si Elvetia)

Potrivit reprezentantilor ANAT, Romania va gazdui in 2007 Adunarea Bianuala a ECTAA, care va fi organizata in primavara.

Sursa: Capital 5 Decembrie 2006