Patronul reţelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, criticat pentru aparenta sa indulgenţă faţă de unele mesaje controversate ale lui Donald Trump, a asigurat luni că nu a încheiat niciun acord secret cu preşedintele american, relatează France Presse.
“Sunt la curent cu această speculaţie, dar să fie foarte clar: nu există niciun acord de niciun fel”, a afirmat Zuckerberg într-un interviu acordat site-ului de informaţii Axios. “Simpla idee că ar putea exista un acord este de fapt destul de ridicolă”, a adăugat el.
Zuckerberg recunoaşte că s-a întâlnit “din când în când” cu Donald Trump, dar el afirmă că a avut mai multe conversaţii şi cu predecesorul acestuia, Barack Obama, şi cu alţi responsabili politici din lume.
Protestul marilor companii împotriva Facebook
În mod frecvent se reproşează Facebook că nu luptă suficient împotriva conţinuturilor problematice şi a dezinformării, iar mai multe mari societăţi – între care Starbucks, Adidas, Coca-Cola, Unilever şi Ford – au decis recent să înceteze să mai cumpere spaţii publicitare pe această platformă.
Disney, un important client al Facebook de obicei, a decis de asemenea să se alăture mişcării de protest, “reducându-şi considerabil” cheltuielile promoţionale pe această reţea de socializare, a anunţat sâmbătă Wall Street Journal.
Facebook a decis în luna mai să lase aşa cum sunt mesaje postate de Donald Trump care puteau descuraja votul sau incita la violenţă împotriva cetăţenilor care manifestă împotriva rasismului.
Reţeaua a decis, în schimb, în iunie să retragă publicităţi postate de echipa de campanie electorală a lui Donald Trump care afişau un simbol nazist.
Mark Zuckerberg reaminteşte că nu a primit favoruri din partea administraţiei Trump
Patronul Facebook a subliniat luni că nu a primit multe favoruri din partea administraţiei actuale, grupul fiind condamnat în 2019 la o amendă record de 5 miliarde de dolari de Agenţia americană pentru protecţia consumatorului, fiindcă nu a ştiut să protejeze datele personale ale utilizatorilor săi, scrie Agerpres.
De asemenea, mai multe agenţii guvernamentale au deschis împotriva Facebook anchete pentru practici anticoncurenţiale şi, la fel ca alţi giganţi ai Internetului, compania este sub incidenţa unui ordin executiv care contestă o lege ce oferă platformelor digitale imunitate împotriva oricărei urmăriri judiciare legate de conţinuturi publicate de terţi.