Criza economică a lovit cel mai puternic în sectorul auto. Multe mărci au suferit la capitolul vânzări, însă unele au fost afectate atât de grav încât au dat faliment. Una dintre cele mai cunoscute mărci care a dat faliment anul acesta este Hummer.

Hummer

Parte a grupului General Motors, Hummer a dat faliment în prima parte a acestui an după ce tranzacţia cu chinezii de la Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery nu s-a mai realizat. Hummer este un automobil derivat dintr-un vehicul militar, Humvee, lansat în anul 1992. General Motors a cumpărat marca în anul 1998 şi lansat trei modele H1, H2 şi H3.

Un ultim exemplar Hummer H3 a ieşit pe porţile fabricii din Louisiana în luna mai a acestui an. Automobilele Humvee sunt produse în continuare la fabrica din Indiana, după ce departamentul de Apărare al SUA a făcut o comandă de 500 de unităţi.

Pontiac

Pontiac a început să construiască maşini în anul 1926, iar ultimul exemplar a ieşit pe porţile uzinei Orion în luna noiembrie a anului trecut. Pontiac era o marcă pe care General Motors o comercializa în SUA, Canada şi Mexic. General Motors a decis  în aprilie 2009 ca divizia sa de performanţă, Pontiac, nu mai face parte din planurile de viitor, preferând să se axeze pe alte mărci precum Chevrolet, Cadillac, Buick şi GMC. Pontiac a fost la un moment dat cea mai vândută marcă de pe continentul american cele mai cunoscute modele fiind Trans Am şi GTO.

Mercury

Mercury este un brand al Ford Motor Company. Înfiinţată în anul 1939 de Edsel Ford, fiul lui Henry Ford, marca a dispărut de pe piaţă la mijlocul acestui an. Numele este derivat de la zeul Mercur, mesagerul zeilor în mitologia romană.  Conducerea Ford a decis să renunţe la acest brand şi să se axeze pe mărcile Ford şi Lincoln. Cea mai bună perioadă pentru Mercury a fost între 1960 şi 1978 când s-au vândut 580.000 de autovehicule. Maşinile Mercury s-au vândut în SUA, Mexic, Puerto Rico, Insulele Virgine şi Orientul Mijlociu.

Saturn

Saturn este o alta marcă a General Motors care a oprit producţia în luna octombrie a anului trecut după ce tranzacţia cu Penske Automotive Group a picat. Compania Saturn a fost înfiinţată în anul 1985, însă de-a lungul existenţei sale nu a fost niciodată profitabilă.