Companiile Trencadis, Tremend, Apsisware şi Qualitance reprezintă România în clasamentul Deloitte's Technology Fast 500 pe Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) din acest an, informează compania de consultanţă Deloitte România, potrivit Agerpres.
Aflat la 17-a ediţie, clasamentul este realizat de echipa globală Deloitte dedicată industriei IT, media şi telecom.
Cele patru companii româneşti prezente în clasament fac parte din grupul celor 62 de companii din Europa Centrală reprezentate în clasament.
Integratorul de sisteme IT Trencadis din Baia Mare s-a clasat cel mai bine, pe locul 176, având o creştere de 710%. Următorul clasat a fost Tremend din Bucureşti, locul 371, cu o creştere de 324%, urmat de Apssisware, locul 467 după o creştere de 241%, şi Qualitance, locul 493, având o creştere de 226%. Atât Trencadis cât şi Tremend au fost incluse în clasamentul din acest an Deloitte Technology Fast 50.
'Prezenţa în clasamentul Fast 500 reprezintă dovada competitivităţii pe plan internaţional a companiilor româneşti', a spus Alina Mirea, partener Deloitte România. iunea lor în viitor'.
Cu o creştere excepţională de 107.117%, compania Deliveroo din Marea Britanie s-a clasat pe primul loc. Deliveroo oferă consumatorilor posibilitatea de a efectua comenzi la restaurante locale care altfel nu oferă livrare la domiciliu.
Anul acesta clasamentul Technology Fast 500 cuprinde companii din 18 ţări, iar creşterea medie a fost de 1.377%, în creştere faţă de 967% în 2016. Creşterea individuală a companiilor prezente în clasament a fost între 220% şi 107.117%. Cele mai multe companii prezente în clasament provin din industria software, media, hardware şi comunicare.
Franţa are cea mai numeroasă prezenţă în clasamentul Technology Fast 500 EMEA pentru al şaptelea an consecutiv, urmată de Marea Britanie. Ele sunt urmate de regiunea Europei de Est, Olanda şi Suedia. Companiile cu creşterea procentuală cea mai mare au fost companiile din industria media, comunicare şi software.
Câştigătorii din acest an ai programului au fost selectaţi pe baza creşterii procentuale a veniturilor în perioada 2013 – 2016.