Şedinţa ţinută cu liderii de grup a stabilit, în principiu, că s-au conturat patru întrebări, iar acestea sunt:
Sunteţi de acord cu desfiinţarea consiliilor locale de sector?
Sunteţi de acord ca primarii de sector să fie aleşi de către Consiliu General? Sunteţi de acord cu alegerea consilierilor generali prin vot uninominal?
Sunteţi de acord cu un buget unic la nivelul Capitalei?

"Dacă nu se vor înţelege partidele între ele, vor rămâne întrebările formulate de către PDL, cu riscurile de rigoare şi cu asumarea unor responsabilităţi clare, faţă de cetăţenii Capitalei", a susţinut Oprescu.

Primarul general a spus că, cel puţin din partea sa, se doreşte obţinerea unui consens, pentru a putea "repara aiurelile acelea cu şapte întrebări, cu riscul de a nu se prezenta lumea la vot".

Edilul şef a anunţat că ultima întâlnire cu liderii de grup din Consiliulul General va avea loc joi, 12 mai, astfel încât, vineri să poată fi convocată, de îndată, şedinţa CGMB, pentru a fi modificată data de organizare a Referendumului, probabil 26 iunie, cu întrebările care vor fi formulate "în altă topică, dacă va fi cazul".

Primarul general a estimat costul referendumului la aproximativ 5 milioane lei, echivalentul a 1,2 milioane euro, bani din fondul de rezervă al primarului general.
SURSA: Agerpres