Citigroup, Morgan Stanley, UBS si Deutsche Bank  au fost condamnate in cazul companiei Parmalat, cel mai mare faliment al Europei, petrecut in 2003, informeaza Associated Press. Totodata, 13 manageri ai grupurilor financiare au fost gasiti vinovati.

Judecatorul italian Cesare Tacconi a gasit cele patru entitati vinovate pentru ca nu au luat masuri care sa previna falimentul companiei italiene, aceasta acumuland datorii de 18 miliarde de dolari.

Procesul in care au fost implicate Citigroup, Morgan Stanley, UBS si Deutsche Bank  este doar unul dintre cele aflate in desfasurare pentru gasirea responsabililor in cazul companiei Parmalat.

Cazul este considerat foarte important pentru se presupune ca contine atat o frauda cat si asociere criminala. Pedeapsa maxima pe care o risca persoanele gasite vinovate este de 15 ani de inchisoare. 

In alt proces pentru Parmalat, fondatorul companiei Calisto Tanzi alaturi de alte 15 persoane, a fost acuzat de modificarea informatiilor in contabilitatea companiei si inducerea in eroare a pietei de capital din Italia. Ei risca pana la cinci ani de inchisoare.  

 

Sursa: AP 13 Iunie 2007