Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Dumitru Păncescu zis ‘Miki’, Adrian Stanciu zis ‘Mituş’, Marius Claudiu Fieraru şi Ionel Dorinel Lăzărică vor fi duşi în faţa judecătorilor de la Tribunalul Vâlcea cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie, tentativă la furt calificat, tentativă la tâlhărie, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Procurorii susţin că inculpaţii fac parte dintr-o grupare specializată în furturi din bancomate, amplasate în incinta unor societăţi comerciale, situate pe raza mai multor judeţe.

Astfel, în intervalul aprilie-noiembrie 2010, inculpaţii, având feţele acoperite cu cagule, au pătruns pe timpul nopţii, prin efracţie, în sediul unor firme sau agenţii bancare de unde au sustras sume de bani cuprinse între 30.000 – 160.000 lei, depozitate în ATM-uri pe care le forţau prin tăierea balamalelor.

Totodată, aceştia au sustras diferite bunuri precum telefoane mobile, o unitate PC, mai multe pistoale cu muniţia aferentă aparţinând paznicilor unora din unităţile menţionate, pe care i-au deposedat prin violenţă.

Unele fapte au rămas în forma tentativei deoarece, în cursul comiterii infracţiunilor, inculpaţii au fost surprinşi fie de paznici, fie de organele de poliţie.

Dosarul este instrumentat împreună cu ofiţeri ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cei patru membri ai grupării ‘Giuleşti’ au mai fost trimişi în judecată pentru fapte similare, însă judecătorii i-au pus în libertate, pe motiv că nu reprezintă pericol public.

La scurt timp după ce au fost eliberaţi din arest, ei au spart alte bancomate.
SURSA: Agerpres