Patru obiceiuri greșite de dimineața care duc la ceața creierului

Patru obiceiuri greșite care duc la ceața creierului. Felul în care ne începem ziua poate distruge anumite funcții ale organismului. Obiceiurile sănătoase de dimineață sunt cruciale pentru un nivel constant de energie, claritate mentală și multe altele. Alegerile proaste pot duce de multe ori la o încetinire și ceață a creierului, ceea ce poate afecta concentrarea și productivitatea.

Prioritizarea unei rutine matinale care vă ajută să fiți bine alimentat, hidratat și energizat este vitală când vine vorba de menținerea funcției cognitive. Dr. Pamela Tambini a avertizat care sunt cele mai mari greșeli pe care le facem dimineața și care pot contribui la ceea ce numim „ceața creierului”, scrie Shefinds.

Un mic dejun cu zahăr

„Un mic dejun bogat în zahăr – cum ar fi produse de patiserie, cereale îndulcite sau băuturi cu zahăr – provoacă o creștere rapidă a energiei, urmată de o scădere puternică”, avertizează dr. Tambini.

În plus, micul dejun cu zahăr nu conține nutrienți esențiali, cum ar fi proteinele și fibrele, de care corpul și creierul au nevoie pentru a se dezvolta. Dr. Tambini sugerează să alegeți un mic dejun echilibrat cu proteine, fibre și grăsimi sănătoase. De exemplu, ea recomandă „omletă cu avocado pe pâine prăjită din cereale integrale sau un bol cu iaurt grecesc neîndulcit cu nuci și fructe de pădure. Aceste opțiuni oferă energie constantă pentru a susține funcționarea creierului pe tot parcursul dimineții.

Săriți peste micul dejun

Un mic dejun cu zahăr poate fi dăunător, dar săritul peste micul dejun lasă corpul și creierul fără combustibil, spune dr. Tambini. Acest lucru poate duce la niveluri scăzute de zahăr din sânge, cu efecte asupra energiei și concentrării. În plus, când sari peste micul dejun, vei mânca în exces mai târziu, în cursul zilei, Dacă nu ți-e foame la prima oră dimineața, începe cu ceva ușor, dar hrănitor.

„Încearcă un smoothie cu spanac, lapte de migdale neîndulcit și pudră proteică”, sugerează dr. Tambini.

Începeți ziua deshidratat

Hidratarea este crucială pentru sănătatea generală.

„Corpul pierde apă peste noapte, prin respirație și transpirație”, explică dr. Tambini.

Când nu bei apă dimineața, vei rămâne deshidratat pe tot parcursul zilei, ceea ce poate afecta capacitatea de concentrare și poate duce la amețeli, oboseală și o funcție cognitivă mai lentă. Dr. Tambini recomandă să începem ziua cu un pahar mare de apă înainte de a bea altceva. Puteți mânca o felie de lămâie sau puteți bea o băutură cu electroliți pentru un gust mai bun.

Beți cafeaua pe stomacul gol

„Acest lucru poate duce la o absorbție rapidă a cofeinei, provocând nervozitate, iritabilitate sau chiar probleme, mai târziu, în cursul zilei”, spune dr. Tambini.

Consumul de cafea pe stomacul gol poate irita mucoasa stomacului. Pentru a minimaliza aceste efecte, Tambini recomandă asocierea cafelei cu micul dejun sau cu o mică gustare.

„O mână de nuci sau un ou fiert tare pot ajuta la încetinirea absorbției cofeinei”, spune ea.