Patru ofertanti se lupta pentru INAV Bucuresti

Institutul de cercetare din Bucuresti (INAV), scos la privatizare in luna decembrie a anului trecut de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a primit marti, patru oferte pentru achitionarea pachetului de actiuni reprezentand 69,93% (152.299 de actiuni) din capitalul social al companiei, informeaza un comunicat al AVAS. Cei patru ofertanti sunt consortiul format din S.C. IAROM S.A. si S.C. GIAR S.A. Bucuresti, consortiul format din S.C. IMPULS COMPANY S.R.L. si Flore

Institutul de cercetare din Bucuresti (INAV), scos la privatizare in luna decembrie a anului trecut de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a primit marti, patru oferte pentru achitionarea pachetului de actiuni reprezentand 69,93% (152.299 de actiuni) din capitalul social al companiei, informeaza un comunicat al AVAS. Cei patru ofertanti sunt consortiul format din S.C. IAROM S.A. si S.C. GIAR S.A. Bucuresti, consortiul format din S.C. IMPULS COMPANY S.R.L. si Flore Lica, consortiul format din S.C. ERRE 2 International S.R.L. si Asociatia Salariatilor si membrilor conducerii INAV si SC IMA METAV S.A..

In aceeasi zi a avut loc deschiderea documentelor de precalificare, in prezenta tuturor ofertantilor. Potrivit comunicatului, Comisia de privatizare va analiza aceste documente si va anunta, ulterior, care sunt ofertantii care au trecut la etapa analizei documentelor de participare. Metoda de privatizare este negocierea cu selectie pe baza de oferte tehnice, in cadrul careia oferta tehnica va detine o pondere de 60%.

Pentru a putea participa la negociere, ofertantii trebuie sa prezinte dovada indeplinirii cumulative a unor criterii de precalificare precum inexistenta sanctiunilor penale pentru savarsirea anumitor fapte (gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita sau alte contraventii si infractiuni), experienta in domeniul cercetarii-dezvoltarii pentru ramura de stiinta a societatii comerciale de cercetare – dezvoltare sau pentru o ramura inrudita, bonitate financiara si capacitate de a prelua o noua afacere.

INAV S.A. Bucuresti a fost lansata la privatizare in data de 22 decembrie 2006 si are ca principala activitate cercetare – dezvoltare in stiinte fizice si naturale. Structura actionariatului este formata din: AVAS – 69,93%, S.C. ERRE 2 INTERNATIONAL S.R.L. – 30,0%, Hreniuc Ilie – 0,07%.

Sursa: Capital 30 Ianuarie 2007