Patru procurori care doreau să fie numiți cu funcţii de execuţie în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au picat o probă importantă. Din cei 21 de procurori, care figurează pe lista celor înscriși la proba privind evaluarea unor acte profesionale/întocmite în ultimii 5 ani, 17 au fost admiși. Un număr de patru procurori au fost, însă, declarați respinși. Cei 4 respinși sunt de la PJ Turda, PJ Sebeș, PJ Brad și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași.

4 procurori, înscriși la concursul pentru numirea la DNA, au picat proba privind evaluarea rechizitoriilor întocmite în ultimii 5 ani

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât în ședința de marți, 8 iunie, organizarea, la Bucureşti, a concursului pentru numirea procurorilor cu funcţii de execuţie în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), arată justnews.ro .

Concursul vizează ocuparea unui număr de 42 posturi de procuror. Un număr de 17 posturi sunt la Structura centrală, din care 8 posturi în cadrul secţiilor care efectuează urmărirea penală, 7 posturi în cadrul Secţiei judiciare penale şi 2 posturi în cadrul Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiuni de corupţie săvârşite de militari.

Ce posturi în DNA erau vizate

Un alt număr de 25 posturi sunt la serviciile teritoriale, astfel: Serviciul teritorial Alba iulia – 3 posturi; Serviciul teritorial Braşov – 1 post; Serviciul teritorial Cluj- 2 posturi; Serviciul teritorial Constanţa – 1 post; Serviciul teritorial Craiova – 1 post; Serviciul teritorial laşi – 3 posturi; Serviciul teritorial Piteşti – 4 posturi; Serviciul teritorial Ploieşti – 6 posturi; Serviciul teritorial Suceava -1 post;  Serviciul teritorial Târgu Mureş – 3 posturi.

Sursa citată susține că la concurs s-au putut înscrie procurorii care îndeplinesc cumulativ condiţiile prevăzute de lege, printre care să nu fi fost sancţionaţi disciplinar, să aibă o bună pregătire profesională
să aibă o conduită morală ireproşabilă, să aibă cel puţin 10 ani vechime în funcţia de procuror sau judecător.

La concurs, probele constau într-un interviu și oprobă având ca obiect evaluarea a 5 rechizitorii sau a altor acte profesionale alese aleatoriu, precum şi a altor acte întocmite de candidaţi şi considerate relevante de aceştia, din ultimii 5 ani de activitate.