Cine va conduce România în următorii 10 ani?

Sâmbătă, pe 27 ianuarie, Paul Stănescu a ținut un discurs la conferința de alegeri a PSD Satu Mare.

„Eu cred că cine va câştiga toate aceste alegeri, toate patru rânduri de alegeri, subliniez lucrul ăsta, va conduce România zece ani”, a declarat el.

Secretarul general al social-democraților a subliniat că PSD „a demonstrat de fiecare dată când a fost la guvernare că ştie să conducă România”.

Paul Stănescu l-a felicitat pe Marcel Ciolacu pentru răbdarea de care dă dovadă. L-a lăudat, totodată, pentru modul în care reușește să împartă energia, atunci când este posibil, cu toți cetățenii acestei țări.

Acesta a adăugat că PSD nu are nicio scuză pentru a nu câștiga toate cele patru alegeri din 2024.

„Astăzi, având în sală preşedintele nostru, primul-ministru al României, doar şase luni, şase luni şi ceva de când e această funcţie, niciodată nu s-au întâmplat atâtea evenimente sau situaţii negative. Vă aduceţi aminte, azilele groazei, cum a venit în două săptămâni, Crevedia, Ferma Dacilor, revolte peste tot, a trebuit să facă lucruri care nu s-au făcut în 30 de ani de zile.

Eu îl felicit pe preşedintele nostru, pe primul ministru, pentru câtă răbdare are şi cum reuşeşte să împartă energia, dacă se poate cu toţi cetăţenii din această ţară, o energie pozitivă.

Ce vreau să spun cu lucrurile astea? Vreau să spun că nu avem nicio scuză (…) să nu putem spune că nu avem toate condiţiile necesare să intrăm în aceste bătălii şi să le câştigăm pe toate.

Nu avem absolut nicio scuză, la Satu Mare avem prefectul judeţului, o serie de colegi care sunt în anumite funcţii, eu sper ca în 2024 să aveţi mult mai multe funcţii”, a spus acesta.

Secretarul general al PSD este convins că social-democrații vor fi la guvernare și după alegerile din acest an.

PSD
Sediul si sigla PSD / SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Marcel Ciolacu cere să nu fie exclus din PSD dacă va pierde alegerile

Tot în cadrul Conferinței județene a PSD de la Satu Mare, Marcel Ciolacu și-a exprimat speranța că social-democrații nu îl vor exclude din partid în cazul în care va pierde alegerile din 2024. Acesta a adăugat că înțelege regulile politice și că se va retrage singur de la conducerea PSD.

”Cu adevărat am promis că nu o să-mi fac un partid, după ce colegii mei o să mă excludă din partid, pentru că de obicei așa facem cu președinții partidului…

Eu o să mă țin tare și îmi pun speranțele în Lucian Romașcanu că o să mă țină măcar președinte de onoare la Buzău”, a declarat el.

Premierul României a subliniat că în cazul în care nu va reuși să câștige cele patru runde de alegeri din acest an, intenționează să se retragă voluntar de la conducerea social-democraților.

Liderul PSD a declarat că partidul său a avut o putere considerabilă atunci când a beneficiat de echipe puternice la nivel județean și local.

Dacă PSD va pierde alegerile, va pleca întreaga conducere a partidului

Prim-vicepreședintele PSD a afirmat că, dacă social-democrații vor pierde alegerile, nu doar Marcel Ciolacu va demisiona, ci întreaga conducere a partidului.

”În momentul în care noi, ca echipă – Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea, Paul Stănescu, Vasile Dîncu, Mihai Tudose – nu reuşim să câştigăm alegerile în acest an, nu pleacă doar Marcel Ciolacu, pleacă echipa, fiindcă nu a luat doar Marcel Ciolacu decizii. Şi la bine, şi la rău, noi am fost o echipă şi suntem o echipă în continuare. Şi se vede acest lucru.

Anii aceştia au arătat un PSD un pic diferit, dacă vorbim de conducerea PSD, faţă de cum aţi fost obişnuiţi inclusiv dumneavoastră, presa, cu războaiele dintre oamenii cu greutate din partid. Lucrurile s-au schimbat”, a declarat el sâmbătă, în emisiunea „Insider Politic” de la Prima News.

Sorin Grindeanu a respins posibilitatea preluării conducerea PSD în cazul în care Marcel Ciolacu devine președintele României. Ministrul Transporturilor a subliniat că principalul său obiectiv este ca PSD să câștige alegerile, după 24 de ani.

Ultimul candidat PSD care a câștigat alegerile prezidențiale a fost Ion Iliescu. S-a întâmplat în anul 2000, într-o confruntare finală cu candidatul PRM, Corneliu Vadim Tudor. În perioada următoare, Adrian Năstase (2004), Mircea Geoană (2009), Victor Ponta (2014) și Viorica Dăncilă (2019) au înregistrat înfrângeri în fața candidaților de dreapta. Mai multe puteți citi aici.