Artistul spune că motorul de căutare la care lucreaza echipa sa va fi diferit de Google Search, pentru că folosește o tehnologie care se bazează pe toate informatiile înrudite cu cuvintele cheie folosite pentru căutare, și nu în principal pe cuvintele cheie.
Stanley Kirk (MC Hammer) a făcut o demonstrație la Summit-ul Web 2.0, în care a căutat codul postal al zonei Beverly Hills și simbolul bursier al companiei Apple, AAPL. Pentru codul postal, motorul de cautare a returnat rezultate precum școlile din zonă și ratele criminalității. Pentru AAPL, WireDoo a afisat informații despre acțiuni, dar șî despre companiile care dețin acest titlu în portofoliu. 
"O căutare după numele unei mașini nu îți returnează rezultate doar despre acea mașină și fotografii cu aceasta, ci și informații legate de modelul respectiv și chiar despre cine are astfel de mașini de vânzare", a spun Stanley Kirk.
Chiar dacă s-au făcut diverse speculații privind o posibilă amenințare la adresa Google, MC Hammer spune că WireDoo nu este o replică a motoarelor de cautare existente, precum Google Search și Bing, ci un serviciu care oferă informații complementare legate de un cuvânt cheie folosit pentru căutare. 
Sloganul WireDoo este "Caută o dată și observă legăturile". Deocamdată, echipa lucrează la versiunea beta a motorului de căutare, iar când aceasta va fi gata, doritorii o vor putea testa gratuit.
Sursa: venturebeat.com
Sursa foto : venturebeat.com