Noul logo al Google prezintă un interior de navă spaţială, în prim plan fiind o tabletă pe care este postat mesajul "Nu intra în panică". O săgeată indică un buton care, după ce este apăsat, declanşează diverse animaţii, umoristice, care prezintă situaţii similare cu cele create de Douglas Adams în "The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy".

Douglas Noel Adams (11 martie 1952 – 11 mai 2001) a fost un scriitor, umorist şi dramaturg englez, potrivit site-ului editurii Nemira, care a publicat cartea "The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy", apărută în limba română cu titlul "Ghidul autostopistului galactic".

Douglas Adams s-a născut la Cambridge, în Marea Britanie. A devenit celebru datorită seriei science fiction "The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy". Prima formă pe care a luat-o ghidul a fost cea a unui serial radiofonic difuzat în 1978 pe BBC Radio 4. Ulterior, volumul a fost adaptat şi în alte formate şi a devenit un adevărat fenomen multimedia internaţional.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.