Bursa din Sibiu anunţă depăşirea, în şedinţa din 22 iulie 2008,  a rulajului din luna iulie a anului trecut. Până în momentul de faţă, în cele 15 şedinţe din luna curentă au fost încheiate peste 227.000 de contracte, total superior întregii luni similare din 2007.

Astfel, pentru a treia lună consecutiv investitorii la termen angrenaţi în tranzacţionare la bursa sibiană generează un volum superior comparativ cu anul trecut. Totodată, de la începutul anului transferurile au depăşit pragul de 2,1 milioane de contracte.

“Depăşirea volumului din iulie 2007 cu şapte şedinţe înainte de finalul lunii vine să confirme aşteptările noastre în ceea ce priveşte interesul investitorilor. Introducerea formatorilor de piaţă şi înmulţirea numărului de conturi au fost elementele principale care au detreminat aceste creşteri din ultimele luni, lor alăturându-li-se şi marele avantaj al posibilităţii de câştig pe scădere de preţ, atât prin speculaţii cât şi prin protejarea portofoliilor”. a declarat dl. Teodor Ancuţa, preşedintele Sibex.  

Sursa: Sibex