Te bagă imediat în pușcărie! N-ai voie să circuli cu permis auto fals în România

Permis auto fals. Unii români care doresc cu ardoare un permis auto, dar nu sunt dispuși să urmeze cursurile unei școli de șoferi, aleg să-și achiziționeze documente false.

Zilnic, străini din Africa, India și Turcia recrutează români. Când sunt întrebați dacă sunt români, falsificatorii actelor închid apelul. Ei sunt instruiți să evite orice întrebare care le-ar putea dezvălui identitatea.

Prin apeluri video repetate, infractorii încearcă să convingă că permisele de conducere falsificate pe care le vând ei sunt greu de deosebit de cele autentice. Un astfel de document fals costă 700 de euro.

Documentele contrafăcute sunt fabricate în Europa, în special în Germania și în Italia, și sunt apoi distribuite în Africa și în India. De acolo, ajung la cei care doresc să devină șoferi în mod aparent legal, fără a susține examenul auto.

Majoritatea clienților provin din Europa de Est: România, Republica Moldova și Bulgaria. Permisele auto false ajung la clienții români prin intermediul Poștei Române, care nu este autorizată, evident, să desigileze plicurile pe care le distribuie.

permisul auto
SURSA FOTO: Capital

La ce riscuri se expun românii care își cumpără permise auto FALSE?

Legea prevede pedepse de până la trei ani de închisoare pentru cei care conduc cu un permis auto fals.

Un bărbat de doar 24 de ani face un an și cinci luni de închisoare cu suspendare pentru că a fost prins cu permis auto fals. În fața instanței, el a recunoscut că a achiziționat permisul de conducere fals de pe internet.

În București, de exemplu, au fost reținute trei persoane care ofereau permise de conducere false contra sumei de 1.200 de euro. Poliția Rutieră se confruntă tot mai frecvent cu acest fenomen.

Bolile care te lasă fără permis de conducere

În altă ordine de idei, vă amintim un aspect esențial. Este crucial ca șoferii să fie într-o stare bună de sănătate. În situația în care acest lucru nu este posibil, nu li se permite să conducă.

Afecțiuni neuromotorii, precum scleroza multiplă sau boala Parkinson, sunt considerate incompatibile cu conducerea autovehiculelor.

Demența, problemele severe de vedere și de auz, precum și afecțiunile cardiace pot duce la suspendarea sau chiar la anularea dreptului de a conduce un autovehicul. Mai multe despre acest subiect puteți citi chiar aici.