Legenda fotbalului brazilian Pele, pe numele sau real Edison Arantes do Nascimento, a fost jefuit de zece talhari care, sub amenintarea pistolului, i-au luat un colier de aur, ceasul si telefonul mobil. Desi jaful a avut loc pe 13 iunie, Pele a anuntat politia abia ieri.

Cand i-au oprit masina, Pele a lasat geamul jos si le-a zis peste cine au nimerit. Acestia nu s-au aratat impresionati pentru inceput si i-au cerut obiectele de valoare. Inainte sa plece, unii dintre banditi i-au inapoiat o mica parte dintre obiecte, la ceilalti ramand cele trei mentionate mai sus. Potrivit ziarului brazilian „Estado de Sao Paolo”, Pele se indrepta spre casa de vacanta de langa orasul Santos. Dupa toate probabilitatile, talharii sunt localnici chiar din Santos, orasul pe al carui stadion Pele a jucat fotbal aproape 20 de ani, el fiind cel care a pus localitatea pe harta fotbalului international.

Brazilia este o tara a contrastelor si a extremelor. Aici traiesc atat oameni foarte bogati, precum si foarte multi saraci. Politia are de-a face in fiecare saptamana cu atacuri ale bandelor de infractori proveniti din cartierele sarace ale marilor orase. Metoda lor este blocarea traficului, jefuirea celor prezenti in masini si disparitia rapida in labirintul de stradute al cartierelor din care provin, unde nu pot fi gasiti asa de usor. De cele mai multe ori, obiectele sunt vandute de aceeasi oameni la preturi modice pe strada, la iesirile din orase.

Sursa: Estado de Sao Paolo