Pensia facultativă se află pe locul trei în topul beneficiilor pentru care un viitor salariat ar opta sau nu în alegerea unui loc de muncă, după asigurarea privată de sănătate şi abonamentul la o clinică medicală privată, potrivit datelor unui studiu realizat de Mednet Marketing Research Center în aprilie. "Un procent de 11,2% dintre respondenţii din mediul urban au ales pensia facultativă, în timp ce în provincie procentajul ajunge la 10,2%", a spus Monica Cabat, coordo
Pensia facultativă se află pe locul trei în topul beneficiilor pentru care un viitor salariat ar opta sau nu în alegerea unui loc de muncă, după asigurarea privată de sănătate şi abonamentul la o clinică medicală privată, potrivit datelor unui studiu realizat de Mednet Marketing Research Center în aprilie.
„Un procent de 11,2% dintre respondenţii din mediul urban au ales pensia facultativă, în timp ce în provincie procentajul ajunge la 10,2%”, a spus Monica Cabat, coordonator proiect în cadrul Mednet Marketing Research Center, prezentă la Conferinţa Naţională a Pensiilor Private. Asigurarea privată de sănătate are o pondere de 21,5% în Bucureşti şi de 19,1% în provincie, urmată de abonamentul la o clinică medicală privată, cu 19,3%, respectiv 18,8%.
A coborât de pe primul loc pe locul trei
Comparativ cu două sondaje realizate anterior de Mednet, pensia facultativă a coborât pe locul trei de pe prima poziţie în 2007, respectiv de pe a doua anul trecut.
La întrebarea dacă există intenţia de aderare la un fond de pensii facultative, doar 15,4% dintre respondenţii cu domiciliul în Bucureşti au răspuns afirmativ, în timp ce în provincie procentajul s-a ridicat la 15,8%.
Potrivit datelor studiului, media contribuţiei lunare pe care respondenţii ce intenţionează să contracteze o pensie facultativă ar fi dispuşi să o plătească este de 135,34 lei în Bucureşti şi 105,03 lei în provincie.
Sondajul Mednet are o marjă de eroare de ± 3,46% în Bucureşti şi de ±3,45% în localităţile cu peste 100.000 de locuitori.
Populaţia ţintă a vizat persoane adulte, cu vârsta cuprinsă între 22 şi 65 de ani.
În Bucureşti, mărimea eşantionului a fost de 801 respondenţi, iar în provincie sondajul a luat în calcul răspunsurile unui număr de 805 persoane.
SURSA:Mediafax