Potrivit noilor reguli, Departamentul Apărării are nu numai responsabilitatea de a-şi apăra reţelele, ci şi pe aceea de a fi gata să apere ţara şi interesele noastre naţionale împotriva unui atac, a declarat Leon Panetta, la New York, în cadrul reuniunii unor oameni de afaceri.
"Nu vom reuşi să împiedicăm un atac cibernetic pur şi simplu printr-o apărare ameliorată. Dacă detectăm o ameninţare iminentă de atac care ar urma să provoace serioase distrugeri fizice sau moartea unor cetăţeni americani, trebuie să avem posibilitatea de a acţiona pentru a apăra ţara dacă preşedintele ordonă acest lucru", a mai spus Leon Panetta.

Pentagonul a "dezvoltat capacitatea de a desfăşura operaţiuni eficiente pentru a contracara ameninţările la adresa intereselor noastre naţionale în spaţiul cibernetic", a adăugat oficialul american, fără a folosi termenul de "capacitate ofensivă".

Leon Panetta a semnalat o intensificare importantă a numărului de atacuri şi a afirmat că Pentagonul ştie că "actorii străini testează reţelele infrastructurilor cruciale ale Americii", mai ales sistemele de control privind centralele electrice şi reţelele de distribuţie a apei şi de transport.
Sursa: Agerpres