În 2004, guvernul irakian a acordat Departamentului american de Apărare acces la fonduri în valoare de trei miliarde de dolari, pentru a plăti facturile anumitor contracte aprobate de Autoritatea Provizorie a Coaliţiei din Irak, dar Pentagonul deţine chitanţe care pot justifica doar cheltuirea unui miliard de dolari. Circa 2,8 miliarde de dolari din fonduri erau depozitate la Federal Reserve Bank of New York (FRBNY), în timp ce restul de 217,7 milioane de dolari erau ţinuţi în seiful Palatului Prezidenţial din Bagdad.
Astfel, în timp ce Rezerva Federală a putut furniza câteva informaţii cu privire la plăţile electronice efectuate din fondurile pe care le-a deţinut, Pentagonul nu a fost în măsură să prezinte documentaţia care ar explica de ce a autorizat cheltuieli în valoare de 1,7 miliarde de dolari din fondurile deţinute de Fed. Şi, chiar dacă Pentagonul a cheltuit 193,3 milioane de dolari de la Palatul Prezidenţial, oficialii de acolo le-au spus inspectorilor că nu găsesc documentele care justifică 119,4 milioane dolari din acele cheltuieli.
Documentele lipsă ridică noi semne de întrebare asupra modului în care guvernul american a gestionat fondurile irakiene în valoare de miliarde de dolari în timpul războiului.
Oficialii din cadrul Departamentului de Apărare au documente Excel care justifică aproximativ un miliard de dolari din cele 2,7 miliarde dolari, mai exact, cheltuielile de pe primele patru luni. Cea mai mare parte a înregistrărilor care lipsesc de la Departamentul Apărării includ documente-cheie, cum ar fi copii ale rapoartelor contabile lunare pentru cheltuielile din contul FRBNY şi seiful Palatului. Din iulie 2004 până în decembrie 2007, Departamentul Apărării ar fi trebuit să furnizeze 42 de rapoarte lunare. Cu toate acestea, există numai primele patru rapoarte", se arată în raportul citat de CNN. Documentele existente coincid cu realitatea şi există "suficiente dovezi care indică faptul că au fost trimise rapoarte lunare către guvernul din Irak, deşi ele nu pot fi găsite". Ancheta concluzionează că problema este doar una de "administrare a înregistrărilor." Dar lipsa acestora face imposibilă o contabilizare a ceea ce s-a întâmplat cu fondurile respective.
Verificările fac referire la o perioadă în care guvernul irakian a trecut printr-o perioadă de tranziţie. În cele 14 luni în care a existat Autoritatea Provizorie a Coaliţiei din Irak, s-au derulat mai multe contracte. Atunci când ea şi-a încetat oficial existenţa, în 2004, guvernul irakian i-a dat Departamentului american de Apărare acces la 3 miliarde de dolari pentru plata facturilor unor contracte deja autorizate.