Pentru a mai face rost de bani, guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, a propus spre vânzare, două terenuri deţinute de stat, o închisoare şi un stadion.

„Pentru a rezolva criza de lichidităţi cu care ne confruntăm, nu putem evita reducerile profunde şi dureroase ale cheltuielilor. Câteva dintre soluţii nu au fost luate în calcul niciodată, până acum”, a recunoscut Schwarzenegger.

Guvernatorul intenţionează să vândă stadionul Coloseum din Los Angeles, construit în 1923 şi estimat la 400 de milioane de dolari.

De asemenea, închisoarea San Quentin, situată la nord de San Francisco şi construită în 1980 ar putea fi vândută pentur 1 miliard de dolari. Aici au fost închişi Charles Manson şi asasinul lui Robert Kennedy.

Cu o populaţie de 37 de milioane de locuitori, statul California este unul dintre cele mai afectate de criza financiară. În urma acestui fapt, administraţia a propus o serie de măsuri drastice pentru a regla deficitul bugetar, măsuri ce presupun reducerea cheltuielilor în sectoare precum educaţie sau sănătate.

SURSA: e24