I.R.I.S. (Integrated Romanian Informations Systems), distribuitorul exclusiv al produselor Apple in Romania, mizeaza in perioada urmatoare pe o crestere tot mai mare a vanzarilor si pe segmentul de accesorii pentru produsele Apple. Cu toate ca, pana in acest moment, nu a fost realizat un studiu referitor la piata locala, pentru fiecare produs Apple consumer vandut (iPod, iPhone sau MacBook), romanii au achizitionat cel putin un accesoriu, spune Catalin Boaru, Marketing & Communication Manager, I.R.I.S. S.A.

„In Romania avem o cerere extrem de mare din partea utilizatorilor de produse Apple pentru diferitele modele de huse, dispozitive audio si de incarcare ( casti, adaptoare pentru priza/auto )”, spune Boaru, care subliniaza insa ca cele mai cautate accesorii au fost, pana in acest moment, cele pentru iPod. Si accesoriile pentu bine-cunoscutul iPhone au inregistrat vanzari semnificative, cu toate ca abia au intrat pe piata locala.

Reprezentantul I.R.I.S. a declarat, de asemenea, ca fenomenul iPhone s-a manifestat destul de puternic si in Romania, unde consumatorii au fost atrasi foarte repede de tot ce este legat de acest smartphone. „Romanii sunt foarte interesati de accesoriile pentru iPhone si pe masura ce in Romania vor intra tot mai multe modele si tipuri de accesorii vom inregistra o crestere substantiala a vanzarilor pe acest segment”, spune Catalin Boaru.

Cum produsele Apple se ridica la standarde ridicate, I.R.I.S. a ales sa aduca pe piata locala si o serie de accesorii inedite, realizate de parteneri Apple precum Bose sau M-Audio. Astfel, pe piata locala pot fi gasite castile M-Audio IE-40, care au un pret de 1.500 lei sau sistemul Bose SoundDock, cu un pret de 1.200 lei.

In ceea ce priveste accesoriile Apple de lux, din metale pretioase sau placate cu cristale Swarowski, reprezentantul I.R.I.S. a declarat ca nu exista in portofoliul companiei. „IRIS nu are in portofoliu astfel de produse si nici nu intentionam sa le aducem pe piata”, a declarat Catalin Boaru.

Accesoriile Apple sunt distribuite pe piata locala intoate magazinele Apple Premium Reseller, in standurile Apple Kiosk cat si in magazinele partenerilor I.R.I.S.