Astfel, numărul total al cardurilor active din România a crescut cu 311.000 în 2012, ajungând la nivelul de 11,082 milioane de carduri active față de 10,771 milioane de carduri active la sfârșitul lui 2011, în ciuda faptului că, numărul de carduri valide este de peste 13,7 milioane de carduri. Creșterea numărului de carduri de credit a fost de peste 100.000, majoritatea fiind eliberate în ultimul trimestru din an, probabil pe fondul ofertelor promoționale de sărbători.
Cardul cu funcție de debit amânat (cardurile business folosite pentru călătoriile în străinătate ale angajaților marilor companii, așa numitele charge carduri) au scăzut de la 20.800 la sfârșitul lui 2011 la 17.500 de carduri la finele lui 2012. Deși numărul poate părea infim trebuie să precizăm că astfel de carduri erau destul de puțin răspândite, la ele având acces doar managerii de top ai marilor companii, fiind instrumente care permit efectuarea unor cheltuieli chiar dacă nu există bani în contul respectiv, urmând ca la o dată ulterioară, compania să alimenteze respectivul cont cu banii cheltuiți. În genere, la nivel de companie există doar câteva carduri de acest gen și doar la anumite companii, iar emitenții de charge carduri sunt de asemenea puțini.
Managerii din multinaționale rămân fără bani de deplasări externe
16 februarie 2013, 11:07
Ultima modificare în 9 martie 2019, 01:37
Statisticile BNR arată că 2012 a fost anul în care și multinaționalele și-au tăiat din cheltuieli. Deși numărul total al cardurilor active a crescut în 2012, numărul de charge carduri, cardul cu funcție de debit amânat, este în scădere, semn că multinaționalele nu mai sunt așa darnice cu cheltuielile angajaților lor de top.
Etichete: card,
cheltuieli,
manageri
Publicat in categoriile: Știri economice
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri economice
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook