În ultimul timp se conturează un adevărat trend al preferințelor pentru achitarea vacanței în rate fără dobândă, mai ales prin prisma ofertelor pe care le promoveaza agențiile de turism. Târgurile de turism organizate anul acesta au arătat că este din ce în ce mai căutată de către clienți varianta de plate în rate a vacanțelor, mai ales a acelora al căror preț este situat la peste 700 de euro.
Varianta intens promovată și cea mai uzitată, de altfel, este aceea a plății vacanței în rate printr-un card de cumpărături. Analiza internă făcută de BCR pe portofoliul de clienți proprii care utilizează cardul Visa Powercard contactless arată că 20% din tranzacțiile efectuate cu acest card au ca scop travelling-ul. 40% din totalul clienților au vârsta cuprinsă între 25 și 40 de ani.

“În altă ordine de idei, un segment care se încadrează în targetul acestor tipuri de oferte sunt familiile tinere sau familii cu copii mici, cu vârstă până în 40 de ani care în mod normal datorită profilului tranzacțional și, mai ales, faptului că privind acest subiect acest target optează de obicei pentru pachete turistice pentru familii, cu siguranță posibilitatea plății în rate a vacanțelor va reprezenta un beneficiu major în utilizarea cardului și un argument viabil pentru achiziționarea unui card.
Analizând portofoliul de clienți utilizatori de card de cumpărături, segmentul 25 – 40 de ani reprezintă aproximativ 40% din total, iar 20% din tranzacțiile efectuate în prezent cu cardul Visa Powercard contactless sunt efectuate având ca scop travelling – ul”, spun reprezentanții BCR.
Totuși, plata în rate a vacanțelor este recomandat să fie limitată la un număr maxim de rate de 12 (pentru a nu depăși un an calendaristic pentru achitarea unei vacanțe).