Aplicatia a costat mai multe sute de mii de dolari, banii fiind investiti in echipamente (servere IBM, 100 de PC-uri), in software, sistemul de comunicatii, teste, implementare si in pregatirea personalului. Prin noul sistem se pot consulta online aspecte legate de organizarea companiei, precum productia, evolutia stocurilor, transportul, situatia zilnica a vanzarilor in orice punct al tarii, calitatea programelor de marketing si vanzari din piata, achizitiile si activitatile financiar-contabile.

CFR va avea in acest an 4.530 km de fibra optica
Alcatel Romania, Ericsson Romania si Intreprinderea de Semnalizari si Automatizari Feroviare (ISAF) au depus in cadrul unei licitatii organizate la Bursa Romana de Marfuri (BRM) oferte pentru efectuarea lucrarilor de constructii si montaj aferente extinderii cu 546,4 kilometri a retelei de fibra optica a companiei Telecomunicatii CFR. Cei peste 546 kilometri de fibra optica au fost achizitionati in 2002 de la filiala Ericsson din Croatia. „La sfarsitul lunii ianuarie, Telecomunicatii CFR va organiza o licitatie pentru achizitionarea a inca 420 kilometri de fibra optica, care vor asigura finalizarea procesului de extindere a retelei, aceasta urmand sa totalizeze 4.530 kilometri, pana pe 30 august 2003”, a declarat directorul general al Telecomunicatii CFR, Ion Zinca.

France Telecom a emis obligatiuni pe 30 de ani
Un nou val de entuziasm pentru companiile de telecomunicatii a permis France Telecom si Olivetti sa vanda, in ultima saptamana, primele obligatiuni corporatiste pe o perioada de 30 de ani, iar alti operatori europeni ar putea urma in curand aceeasi cale. Bancherii spun ca un apetit reinnoit al investitorilor pentru obligatiunile din telecomunicatii si ratele dobanzilor relativ scazute au facilitat inregistrarea acestei premiere pe piata europeana. France Telecom a vandut obligatiuni pe 30 de ani cu o valoare de un miliard de euro, in cadrul unei emisiuni cu o valoare totala de 5,5 miliarde de euro. Holdingul italian Olivetti a vandut obligatiuni de trei miliarde de euro, incluzand o transa de 400 milioane de euro de titluri cu scadenta la 30 de ani.