„La data de 27 ianuarie a.c., într-un dosar penal aflat in supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Politia Sectorului 5 –Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice pun în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucuresti. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, prejudiciul estimat în cauză fiind de aproximativ 1.000.000 de lei”, anunţă Poliţia Capitalei.
Conform cercetărilor, în perioada 2016-2017, administratorii unei societăţi comerciale din Bucuresti ar fi înregistrat fictiv în contabilitate peste 600 de facturi de achiziţii de piese auto în valoare de aproximativ 3.000.000 lei. Documentele justificative pentru acestea au fost emise în numele unor societăţi fantomă.
La sediul Poliţiei Sectorului 5 vor fi duse cu mandat mai multe persoane.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Municipiului Bucureşti.
Percheziții ieri într-un alt dosar cu prejudiciu de peste 8 milioane de lei
Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Mehedinţi au efectuat, marţi, 13 percheziţii în judeţele Mehedinţi, Dolj, Timiş şi Prahova, la mai multe persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 8.300.000 de lei, prin consemnarea în fals a reciclării a peste 4.000.000 de kilograme de deşeuri.
“La data de 26 ianuarie, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul IPJ Mehedinţi efectuează 13 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale din Mehedinţi, Dolj, Timiş şi Prahova. De asemenea, vor fi puse în aplicare opt mandate de aducere”, informează un comunicat transmis marți de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 8.297.780 de lei.
“Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada aprilie 2018 – noiembrie 2019, persoanele bănuite ar fi creat un circuit financiar fictiv având ca scop obţinerea unor ecobonificaţii pentru activităţi nereale de reciclare a 4.148.900 kg de deşeuri din plastic, PET şi sticlă”, arată sursa citată.
Sursă foto: Inquam Photos / Cornel Putan