Potrivit IPJ Prahova, joi, s-au pus în executare 15 mandate de percheziție domiciliară într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul produselor accizabile. Prejudiciul este de peste 10 milioane de lei.
În dimineața zilei de joi, 24 noiembrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pun în executare 15 mandate de percheziție domiciliară, la sediile sociale ale unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane, în municipiul București și în județele Prahova, Dâmbovița, Ilfov și Hunedoara, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul produselor accizabile.
Prejudiciul în cauză este de peste 10 milioane de lei
Potrivit IPJ Prahova, totodată, vor fi puse în aplicare și 9 mandate de aducere.
„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 – 2022, persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea agenților economici administrați, achiziții fictive de la societăți comerciale cu comportament neadecvat, cu scopul de a influența negativ obligațiile fiscale datorate bugetului de stat.
Prejudiciul preliminar în cauză este de 10.089.756 de lei.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și inspectoratelor de poliție județene Dâmbovița, Ilfov și Hunedoara.”, transmite IPJ Prahova, într-un comunicat emis pe site-ul Poliției Române.
41 de percheziții domiciliare la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat
De asemenea, în dimineața zilei de miercuri, 23 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuat 41 de percheziții domiciliare, în județele Olt (34), Argeș (5) și Teleorman (2), la persoane fizice și juridice, pentru destructurarea a trei grupări infracționale organizate, specializate în sustragerea de produs petrolier.
„Activitățile au fost desfășurate pentru administrarea probatoriului într-un dosar penal, constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care sunt efectuate cercetări pentru constituirea unui grup infracțional organizat și furt calificat.
Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, ar fi constituit trei grupări infracționale organizate, în scopul sustragerii de produs petrolier.
Persoanele ar fi folosit un mod deosebit de operare, prin folosirea unui autoturism special adaptat pentru comiterea faptelor, folosirea de cagule și distrugerea sistemelor de supraveghere ale persoanei vătămate.
În urma activităților efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 20 de tone de produs petrolier.”, transmite Poliția Română.