Percheziții informatice în dosarul lui Horațiu Potra

În dimineața zilei de joi, au avut loc percheziții informatice în dosarul lui Horațiu Potra. Conform unor surse, aceste percheziții ar fi avut loc și miercuri, în prezența avocatului lui Potra. Polițiștii au realizat clone informatice ale dispozitivelor electronice ale acestuia. Se suspectează că revolte spontane ar fi fost planificate, având în vedere contextul anulării primului tur al alegerilor prezidențiale.

Analiza dispozitivelor electronice confiscate

Potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS, anchetatorii vor analiza calculatoarele și alte medii de stocare găsite acasă la cei acuzați, după ce au fost opriți în trafic, iar în mașinile lor au fost găsite mai multe arme. Aceasta face parte dintr-o anchetă mai amplă legată de presupuse planuri de instigare la revolte.

Horațiu Potra
SURSA FOTO: Facebook, Horațiu Potra

În conformitate cu procedurile legale, Horațiu Potra, care se află sub control judiciar și poartă brățară de monitorizare, ar trebui să participe personal la perchezițiile în derulare. Totuși, surse susțin că, la aceste activități, ar fi fost prezent avocatul său, nu Potra în persoană. Potra a formulat o contestație la această măsură, susținând că ar fi trebuit să meargă în Congo pentru a supraveghea aproximativ 1000 de militari români mercenari aflați sub comanda sa.

Acuzațiile din dosar

Horațiu Potra și celălalt inculpat din același dosar sunt obligați să participe la percheziții, ce presupun analiza dispozitivelor electronice confiscate în timpul descinderilor efectuate la locuințele acestora. Cei doi sunt acuzați de planificarea unor proteste în București, ca reacție la anularea alegerilor prezidențiale.

Inițial, ancheta a fost deschisă după ce Horațiu Potra, fost luptător în Legiunea Străină și consilier local în Consiliul Local Mediaș, împreună cu Andrei Florin Lup, un tânăr de 22 de ani, au fost opriți în județul Prahova. În urma verificărilor, asupra lor au fost găsite arme albe (macete, săbii, pumnale), arme de foc, sume mari de bani (aproximativ 18.000 USD și 25.000 lei), laptopuri, medii de stocare și o dronă profesională.

Investigarea obiectelor confiscate

În ceea ce privește obiectele descoperite, anchetatorii susțin că există presupunerea că acestea ar fi fost destinate pentru instigarea unor persoane în comiterea de infracțiuni, în cadrul unor întruniri publice neautorizate, și pentru recompensarea acestora.