Percheziții de amploare la persoane care făceau tranzacții ilegale cu terenuri și imobile
Polițiștii fac 35 de percheziții domiciliare la persoane care au făcut tranzacții ilegale cu terenuri și case. Mai exact, este vorba de mai multe terenuri și imobile care aparțineau Consiliului General, iar prin mai multe sentințe judecătorești definitive, care erau false, anumite persoane au reușit să vândă aceste terenuri și locuințe.
„Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei ai Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, efectuează 35 de percheziții domiciliare, în municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații.
Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, începând cu anul 2018, în municipiul București, mai multe persoane ar fi efectuat tranzacții succesive de vânzare-cumpărare pentru imobile – terenuri aflate în patrimoniul unei instituții publice (respectiv al unui consiliu), prin utilizarea unor sentințe judecătorești definitive și irevocabile falsificate, care ar fi atestat, în mod nereal, faptul că „proprietarii” inițiali ar fi dobândit imobilele în cauză în baza uzucapiunii de 30 de ani.
Imobilele astfel intabulate ar fi fost vândute către persoane interpuse și, ulterior, în unele cazuri, revândute către persoanele care se ocupau de falsificarea actelor, iar, în alte cazuri, către cumpărători de buna credință, care ar fi achitat sume consistente de bani, chiar dacă terenurile tranzacționate se cuvin de drept Statului Român”, transmite Inspectoratul General al Poliției Române.
Prejudiciul e uriaș
„Prin activitatea infracțională desfășurată, persoanele cercetate ar fi obținut venituri de aproximativ 6.000.000 de euro.
În cadrul activităților desfășurate, se urmărește și descoperirea de bunuri, în vederea luării măsurilor asigurătorii de recuperare a prejudiciului”, transmite Poliția Română.
18 suspecți vor fi duși la audieri la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, urmând să se dispună măsurile legale pentru aceștia.
Potrivit unor surse din poliție, clanurile Stemabil, fiul lui Maria Câmpina – ghicitoare si Buzea, fiul lui Brățara – ghicitoare, au obținut ilegal de la Primărie și Consiliul General al Municipiului București, cu acte false, un teren în apropiere de parcul Herăstrău.
Aceștia au vândut terenul lui Mitică Dragomir și fiului său Bogdan, care nu au știut situația de față.
Cei doi au construit pe acel teren o clădire rezidențială.