Nu același lucru se poate spune despre ceea ce ni se pune pe masă la restaurantele tip fast-food. Experții în sănătate spun că există un anumit produs de fast food pe care ar trebui să-l eliminăm, dacă ținem la sănătatea inimii.

Conform site-ului SheFinds, medicul cardiolog Anjali Dutta, de la Centrul Medical Morristown, spune că buletele de brânză de la restaurantele fast-food trebuie evitate din cauza conținutului ridicat de sodiu.

„Buletele de brânză, prăjite, ar putea fi cele mai periculoase produse, dacă ne dorim o inimă sănătoasă”, spune ea.

Conțin foarte multă sare

În primul rând, aceste biluțe din brânză conțin foarte multă sare.

„Întrucât produsele tip fast-food sunt, în general, bogate în sare, cartofii prăjiți și buletele de brânză nu ar trebui consumate frecvent”, explică dr. Dutta.

Buletele de brânză conțin aproximativ 1.000 mg de sodiu într-o singură proporție.

„Conținutul lor ridicat de sare, combinat cu grăsimile saturate suplimentare, provoacă furtuna perfectă în ceea ce privește riscul cardiovascular”, avertizează ea.

Riscului de probleme cardiovasculare, accident vascular cerebral

Medicul cardiolog spune că s-a dovedit în toate studiile că un aport continuu și excesiv de sare afectează tensiunea arterială. Când o persoană are prea mult sodiu în sânge, vasele sale de sânge absorb mai multă apă, ceea ce poate provoca tensiune arterială crescută, explică medicul.

Acest lucru vă expune riscului apariției unor probleme cardiovasculare, cum ar fi boli de inimă, accident vascular cerebral și multe altele.

Să nu uităm de ftalați!

Pe de altă parte, o serie de substanțele chimice, care perturbă hormonii, cunoscute sub numele de ftalați, au fost depistate în multe produse fast-food testate în cadrul unor noi cercetări.

Autorii studiului au descoperit mai mulți ftalați diferiți, precum și alte substanțe chimice menite să înlocuiască ftalații, în diverse produse fast-food, inclusiv în cartofi prăjiți și cheeseburgeri. Descoperirile lor au fost publicate în Journal of Exposure Science and Environmental Epidemiology.