Un pui insuficient gătit, poate duce la unele probleme de sănătate, cele mai grave fiind toxiinfecțiile alimentare. De asemenea, ne putem îmbolnăvi și dacă mănâncăm alte alimente sau băuturi contaminate de puiul crud sau de sucurile acestuia.
CDC estimează că în fiecare an în Statele Unite aproximativ un milion de oameni se îmbolnăvesc din cauza consumului de pui contaminat. Pentru a preveni intoxicațiile alimentare, există câteva sfaturi pe care ni le dau specialiștii.
Urmați aceste sfaturi atunci când alegeți să mâncați carne de pui, pentru a preveni intoxicațiile alimentare, subliniază CDC.
Ce putem face pentru a ține departe intoxicațiile alimentare
În primul rând, băgați puiul într-o pungă de unică folosință înainte de a-l pune în coșul de cumpărături sau în frigider, pentru a împiedica sucurile crude să ajungă pe alte alimente. La fel de important este să vă spălați mâinile cu apă caldă și săpun, înainte și după manipularea puiului. Nu spălați puiul crud! În timpul spălării, sucul de pui se poate răspândi în bucătărie și poate contamina alte alimente, ustensile și blaturi. De aceea, este foarte important să utilizați un tocător separat pentru tranșarea puiului.
Un alt sfat important este să nu așezați niciodată alimente gătite sau produse proaspete pe o farfurie, un tocător sau pe altă suprafață pe care s-a aflat un pui crud.
După prepararea puiului și înainte de a pregăti alt fel de mâncare, spălați tocătorul, ustensilele și vasele cu apă fierbinte și săpun.
Utilizați un termometru alimentar pentru a vă asigura că puiul este gătit la o temperatură internă sigură de 165°F.
Dacă considerați că puiul pe care îl mâncați la restaurant nu este bine făcut, cereți să fie preparat cum trebuie.
Salmonella provoacă mai multe boli decât orice altă bacterie
CDC estimează că Salmonella provoacă mai multe boli decât orice altă bacterie. Puiul este o sursă majoră a acestor boli. După cum arată datele oficiale, cel puțin un pachet din 25 de pachete de carne de pui din supermarket-uri sunt contaminate cu Salmonella.