Pericolul în care se află milioane de români care stau la birou! Puțini dintre ei știu asta

Dacă citești acest text de la birou, atunci este despre tine și ai face bine să-l citești până la final. Majoritatea celor care lucrează la un birou sunt într-un real pericol din simplul fapt că nu știu care este poziția corectă de stat la birou sau scaunul pe care sunt așezați e prost.

De ce vorbim despre pericol? Poziția incorectă la birou poate duce, pe termen lung, la boli ale sistemului circulator dar și la probleme ale coloanei vertebrale. Mai rău, o poziție incorectă pe scaunul de birou poate duce chiar la boli neurologice.

Mai multe detalii despre acest aspect ne-a oferit Horaţiu Didea, Managing Partner Workspace Studio și reprezentant al Hermann Miller în România. companie care face scaune de birou și care derulează anual studii ample de sociologia muncii, studii în urma cărora sunt dezvoltate scaune care să ajute corpul să stea într-o poziție corectă un timp îndelungat.

Bine de știut: nu ține capul aplecat

Trebuie să știm faptul că, în momentul în care stai la birou, capul nu trebuie să stea aplecat la un unghi mai mare de 10 grade pentru că, în caz contrar, nu este asigurată o bună circulație a sângelui, fapt ce duce la apariția oboselii și a durerilor de cap.

Pentru a preveni aceste probleme ale poziției capului în timpul lucrului la birou, Hermann Miller a dezvoltat un suport reglabil, prin care monitorul calculatorului poate fi reglat pe înălțime, astfel încât angajații să nu fie nevoiți să stea cu capul aplecat.

 

O altă soluție pentru rezolvarea acestei probleme este biroul electric care, asemenea volanului de la mașină, poate fi reglat pe înălțime, astfel încât angajatul să poată lucra la orice înălțime se simte confortabil.

Bine de știut: poziția corpului 

Horaţiu Didea ne-a explicat faptul că studiile au arătat că poziția corectă a corpului la birou trebuie să țină cont de o serie de reguli simple.

Unghi mai mare de 90 de grade. Când stai pe scaun, unghiul dintre trunchi și picioare trebuie să fie mai mare de 90 de grade, adică ușor aplecat pe spate. Este poziția în care corpul se simte cel mai bine. Atenție, dacă ești la birou, nu folosi niciun sprijin pentru cap.

Tălpile trebuie să fie ținute ferm pe podea. 

Genunchii, la un unghi mai mare de 90 de grade. 

Spatele trebuie să fie sprijin de spătarul scaunului. 

Scaunul trebuie să fie reglat pentru brațe, astfel încât acestea să fie relaxate 

Angajații care lucrează timp de 8 ore la birou trebuie să știe că poziția corpului trebuie să fie cât mai naturală și cât mai relaxată în scaun. Hermann Miller a a patentat o soluție care se numește „suport sacral”. Sistemul, implementat în scaunele dezvoltate de Hermann Miller, face ca scaunul să reacționeze în funcție de mișcările naturale ale corpului și să-l mențină într-un echilibru permanent. Scaunul este dotat, astfel, cu o serie de sisteme menite să țină corpul în armonie.

Două observații importante

Horaţiu Didea a explicat faptul că studiile au arătat că oamenii tind să fie mai sinceri și mai deschiși atunci când se află într-o poziție a corpului la un unghi mai mare de 90 de grade decât în una în care stau aplecați la un unghi mai mic de 90 de grade.

Reprezentantul Hermann Miller a insistat pe faptul că, în fiecare oră petrecută la birou, trebuie făcută o pauză de minimum 10 minute, fapt ce ajută în special sistemele circulator și musculator, dar și articulațiile.

Hermann Miller este compania care a dezvoltat celebrul scaun de birou Aeron, vândut până în prezent în peste 8 milioane de unități în toată lumea.