Mihaela Bilic a spus adevărul despre pepenii roși! Ne afectează silueta și ficatul
Deși nimeni nu își poate imagina vara fără o felie mare, zemoasă și dulce de pepene roșu, puține persoane știu că acest fruct ne poate afecta grav silueta și ficatul, dacă îl mâncăm în cantități mari. Mai exact, fructoza din el este „dușmanul” nostru.
Dacă te întrebi cum acel zahăr, care nu crește glicemia, îți poate afecta silueta, Mihaela Bilic ne-a oferit răspunsul: fructoza nu poate fi consumată prin mișcare. Ea se duce în ficat, iar ficatul o transformă în grăsime care se depune pe abdomenul nostru.
„Fructele se mănâncă cu măsură, dacă vreți să nu vă “doară”… grăsimea de pe burtă. Ce ar fi vara fără o felie de pepene zemoasă, răcoritoare, plină de apă și de fructoză?! Fructoza, acel zahăr care nu crește glicemia, de acord, însă îngrașă tare, mai ales când fructele sunt mâncate în cantitate mare.
Când vine vorba de pepene, se bate pentru locul 1 cu cireșele și strugurii în topul alimentelor care afectează grav silueta. Fructoza nu poate fi consumată prin mișcare. Ea se duce în ficat, iar ficatul face din ea grăsime pe care o pune pe abdomen”, a spus medicul nutriționist pe contul său de Instagram.
Din fericire, putem mânca liniștiți acest fruct gustos, însă în cantități moderate. „Nu vă voi recomanda acum să mâncați cu bucățica, dar mâncați măcar cu felia”, a explicat Mihaela Bilic.
View this post on Instagram
Dacă ți-am făcut poftă și vrei să mergi la magazin să îți cumperi un pepene roșu, să știi că ți-am scris mai jos marele secret pentru a alege pepenele perfect. În acest mod nu vei mai fi păcălit niciodată atunci când vrei să cumperi pepene roșu.
Cum putem alege pepenele perfect? Secretul grădinarilor
Iată semnele de care trebuie să ţii seama atunci când alegi un pepene roşu:
Sunetul: bateți uşor în coaja pepenelui şi ascultați sunetul pe care îl scoate. Pepenele nu trebuie să sune a gol. Sunetul unui pepene perfect copt ar trebui să fie plin, iar atingerea ar trebui să creeze o senzaţie de elasticitate, ca şi cum degetele sunt „respinse” de coajă.
Codiţa: un pepene cules de multe zile are codiţa uscată. Alegeți pepenii care au coada încă verde pentru a fi sigur că nu este „trecut”.
Punctul galben: la capătul opus al codiţei ar trebui să existe un punct /o pată galbenă sau maronie. Dacă ea este albă sau nu este deloc înseamnă că fructul a fost cules prea devreme şi nu este suficient copt.
Coaja: un pepene copt nu ar trebui să aibă coaja moale sau zone moi la suprafaţă. Acesta este un indiciu că fructul este prea copt.
Forma: alegeți pepenii care au o formă simetrică, ovală sau rotundă.
Greutatea: un pepene greu pentru dimensiunea lui conţine o cantitate mare de apă, ceea ce înseamnă că este perfect copt.