Medicii atrag atenţia că, deşi micul dejun oferă energie organismului, masa nu trebuie să fie bogată în grăsimi şi kilocalorii. Omleta poate deveni uşor nedigerabilă pentru organism dacă în ea mai punem bacon. Dacă se mai adaugă și brânză sau caşcaval, salam sau cârnăciori nu este deloc indicată. O asemenea combinație depăşeşte 1.000 de kilocalorii. Medicii avertizează că o astfel de omletă nu oferă corpului energie, ci, dimpotrivă, îl oboseşte.
Omleta cu bacon este una dintre variantele preferate de mulți dintre noi, dimineata. Ceea ce poate că nu știați dar patru felii de bacon prăjite au 168 de calorii, în timp ce o omletă din două ouă are 182 de calorii. De altfel, patru felii de bacon din anumite sortimente au aproape jumătate din aportul de sare recomandat zilnic unui adultă, adică 3 grame de sare din 6. Baconul, alături de celalalte mezeluri procesate industrial, au niveluri ridicate de nitraţi care pot declanşa dureri de cap la unele persoane.
Pe lista combinațiile cele mai periculoase la micul dejun se află cerealele din comerț. Sunt pline de zahăr, adică la suta de grame conțin cam două-trei linguri de zahăr. Cerealele colorate și expandate din comerț sunt procesate, au compuși chimici și deci proprietățile sunt distruse și de aceea au un preț mic.
Dacă vă placd totuși această variantă de mic dejun, atunci mergeți pe varianta cerealelor integrale, altele in fiecare zi. Se poate mixa orzul cu ovăzul, secara, grâul, hrișcă și orezul.
Nici dulcele nu este tocmaio indicat la micul dejun. Produsele deja ambalate cumpărate din magazine sau patiserii sunt, adesea, adevărate bombe calorice, prin urmare, intra în categoria alimentelor de care trebuie să te ferești.
În cazul iaurtului cu fructe din comert, acesta are o cantitate nerezonabil de mare de zahăr. Chiar dacă este cu un aport redus de grăsimi 0% el este periculos prin cantitatea mare de glucide conținută.