Informația momentului despre infecțiile cu Covid la cei complet vaccinați. Ce s-a aflat acum
Riscul de „infecții revoluționare” la persoanele complet vaccinate, dar care sunt imunocompromise, nu este complet eliminat, atrag atenția autorii studiului, potrivit site-ului Newschainonline.
Cercetătorii au analizat datele medicale și au descoperit că doar 0,08% dintre persoanele din grupul de persoane complet vaccinate au suferit o ”infecție revoluționară” sau o ”infecție descoperită”, în perioada 10 decembrie 2020 și 8 iulie 2021.
Ei au descoperit, de asemenea, că, în timp ce persoanele imunocompromise reprezentau 18% dintre cei studiați, adică peste 38% din infecții.
Potrivit studiului, proporția persoanelor cu infecții revoluționare a fost de trei ori mai mare în rândul persoanelor imunocompromise (0,18%) decât în rândul grupului de referință al persoanelor fără imunitate compromisă (0,06%).
Rezultatele susțin introducerea unei doze booster de vaccin
Manuela Di Fusco, autorul principal al echipei de cercetare economică Pfizer Health, a declarat: „Rezultatele vin în completarea altor studii din lumea reală și susțin introducerea unei doze booster de vaccin, pentru a crește protecția persoanelor imunocompromise. Mai multe țări se confruntă acum cu o reapariție a infecțiilor cu Sars-CoV-2, în ciuda lansării programelor de vaccinare în masă”, a adăugat ea.
Riscul de infecții revoluționare la persoanele complet vaccinate nu este complet eliminat
Potrivit lui Fusco, în timp ce vaccinurile pe bază de ARN mesager ajută la protejarea oamenilor de a se infecta și a face o formă gravă a bolii, ”riscul de infecții revoluționare la persoanele complet vaccinate nu este complet eliminat.”
Identificând persoanele din SUA care au primit două doze de vaccin Pfizer, studiul a urmărit în mod special ”infecțiile revoluționare” în rândul celor cu și fără un sistem imunitar slăbit.
Echipa a analizat datele medicale a 1.277.747 de persoane cu vârsta de 16 ani sau peste, care au primit două doze de vaccin.
Persoane cu HIV/SIDA avansat, cancer, boli de rinichi, afecțiuni reumatologice
În acest grup, 225.796 (17,7%) au fost identificați ca imunocompromiși, inclusiv persoane cu HIV/SIDA avansat, cancer, boli de rinichi, afecțiuni reumatologice sau alte afecțiuni inflamatorii, afecțiuni ale sistemului imunitar și cei care au avut transplant de măduvă osoasă sau de organe.
”Rezultatele studiului nostru susțin în continuare recomandările recente de a oferi o a treia doză de vaccin pe bază de ARNm pacienților cu sisteme imunitare mai slabe, după primele două doze”, a afirmat Fusco.
Autoritățile de reglementare din SUA au aprobat deja ca americanii imunocompromiși să primească o doză suplimentară de vaccin anti-coronavirus pentru a preveni infecțiile.
Ordinul emis de Food and Drug Administration (FDA) vizează aproximativ 10 milioane de persoane, inclusiv pacienții cu transplant și pacienții cu cancer.