Amendă pentru cei care șicanează elevii școlilor de șoferi

Un șofer din satul Rusu Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud, a rămas fără permisul de conducere pentru 60 de zile și a primit o amendă în valoare de 990 de lei pentru că a efectuat o depășire neregulamentară și a șicanat o elevă a unei școli de șoferi și pe instructorul său.

În spatele lor circula o mașină de poliție. Șoferul a fost oprit imediat.

„Incidentul a avut loc în zona sensului de la Apollo. Mergeam înspre Winmarkt, legal, cu 30 km/h, cu eleva la volan, iar un șofer a început să ne claxoneze și să ne înjure.

Ne-a depășit pe linie continuă, pe trecere de pietoni, și ne-a tăiat fața. Am pus frână tare, abia am putut opri mașina”, a explicat instructorul auto pentru Bistrițeanul.ro.

Incidentul a avut loc pe data de 17 august 2024. Astfel de incidente se întâmplă frecvent în trafic. Cei care urmează școala de șoferi sunt adeseori claxonați și înjurați de ceilalți șoferi.

„E dezastru ce se întâmplă. Zilnic sunt cu mașina sau cu motocicleta de școală în trafic. Trec pe lângă noi la o jumătate de metru, ne claxonează, ne vorbesc foarte urât…

Și noi cu școlile avem dreptul să-i învățăm pe cursanți să conducă. Toată lumea e agresivă. Dar legea e pentru toată lumea”, a zis alt instructor auto.

școală de șoferi
SURSA FOTO: Dreamstime

Șoferii trebuie să fie atenți și la hoți, nu doar la regulile de circulație

Șoferii trebuie să fie atenți și la hoți, nu doar la regulile de circulație și la ceilalți participanți ai traficului auto. „Oglinda spartă” este noua metodă frauduloasă prin care pot rămâne fără bani. Metoda „oglinda spartă” a făcut, deja, mai multe victime în jurul lumii. Practic, hoții folosesc o oglindă spartă și un bilet pe care scriu un număr de telefon.

Inițial, șoferii presupun că este un gest prin care persoana care le-a deteriorat mașina dorește să își repare greșeala. În realitate, este escrocherie curată.

Odată ce șoferul apelează numărul de telefon, va intra în discuție cu „operatorul” unei firme de asigurări. În realitate, la capătul liniei de telefon este hoțul care îi va furniza un link compromis cu ajutorul căruia îi va fura datele personale.

„Operatorul” îi va cere victimei datele de pe cardul bancar pentru plata prejudiciului. Odată ce vor intra în posesia datelor, îi va accesat contul bancar și îi va fura banii.