Șoferii rămân categoric fără permis auto. Legea nu are excepții. Se ajunge chiar la DNA

masina de politie, soferi, permis de conducere, amenda

SURSA FOTO: Dreamstime

Șoferii care credeau că pot scăpa să nu le fie suspendat permisul de conducere și apelau la intervenții ilegale au parte o veste proastă. Un caz deosebit a ieșit la iveală după ce o polițistă din Arad a fost trimisă în judecată de procurorii DNA. Ce a încercat aceasta să facă?

O polițistă din Arad a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupție. Ea a fost acuzată că a intervenit pentru a proteja un șofer implicat într-un accident. Acesta urma să-și piardă permisul de conducere.

Subcomisarul Lorena Radu a fost anterior purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad. Ea este acum judecată pentru corupție la Tribunalul Arad, după ce procesul a fost înregistrat recent.

O polițistă a intervenit pentru ca un șofer să nu piardă permisul de conducere

Conform anchetei, Lorena Radu ar fi influențat un coleg de la Poliția Rutieră să modifice documentele necesare. În urma acestui demers, șoferul pe care dorea să-l ajute evita sancțiunea de suspendare a permisului. În urma acestor acuzații, polițista a fost mutată la Serviciul Cazier Judiciar.

Polițista a fost acuzată de instigare la abuz în serviciu. În urma anchetei, a fost transferată la Serviciul Cazier Judiciar.

Șeful IPJ Arad, chestorul de poliție Dan Constantin Stoicănescu, a comentat despre acest caz într-o conferință. El a subliniat că așteaptă concluziile instanței.

Masini de poliție/SURSA FOTO: IPJ Arad

IPJ Arad recunoaște că fapta nu face cinste instituției

Acesta a precizat că este o situație neplăcută și o problemă de imagine pentru instituție. El a menționat că fapta este parte a unei anchete în curs și se așteaptă verdictul final al instanței. IPJ Arad este implicat în proces ca „parte vătămată”.

„Sigur că este o chestiune de imagine pentru noi şi nu ne face cinste să avem poliţişti trimişi în judecată. În ceea ce priveşte fapta în sine, face parte dintr-o anchetă şi aşteptăm concluziile instanţei”, a spus Stoicănescu.

Până în prezent, nu a fost stabilită data primei înfățișări în instanță.

Consecințele legale pentru șoferii care încearcă să evite sancțiunile

Într-un context mai larg, acest caz subliniază riscurile și consecințele legale pentru șoferii care încearcă să evite sancțiunile legale prin intermediul unor metode ilegale. Legislația în domeniu rămâne fermă. Aplicarea strictă a legii este esențială pentru menținerea ordinii și siguranței rutiere.

Încercările de a influența în mod necorespunzător sistemul de justiție, cum ar fi prin intervenții pentru falsificarea documentelor, pot duce la acuzații penale grave. Este vorba inclusiv de instigarea la abuz în serviciu, așa cum s-a întâmplat recent în cazul polițistei din Arad.

Legislația în domeniul rutier este concepută pentru a asigura respectarea regulilor și menținerea siguranței publice. Orice încercare de a eluda sancțiunile legale poate conduce la urmăriri penale, amenzi suplimentare sau alte sancțiuni.