Persoanele care nu au voie să consume ceapă! Medicii au dat interzis. Nu o mai mânca

fructe și legume

Sursă foto: Dreamstime

Mare atenție la acest aliment! Aproape toți românii îl consumă, dar nu știu că le poate face rău, în ciuda faptului că este cunoscut mai ales pentru proprietățile benefice asupra organismului. Medicii chiar recomandă consumarea sa în mod regulat pentru profilaxie.

Mare atenție la acest aliment! Aproape toți românii îl consumă, dar pentru unele persoane efectele pot fi negative.

Este vorba despre ceapă, recunoscută ca un aliment-minune, cu o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Mare atenție la acest aliment! Ceapa nu este recomandată acestor persoane

Ceapa trebuie consumată cu prudență de persoanele cu sindromul intestinului iritabil, gastrită sau arsuri la stomac.

Această legumă este bogată în vitamine, minerale, fibre și fitomateriale. Compoziția chimică unică a cepei îi conferă proprietăți de vindecare, inclusiv capacitatea de a suprima procesele inflamatorii din organism.

„Ea conține vitamine și minerale, de exemplu, vitamina C, vitaminele din grupa B, precum și fibre, o mulțime de fitomateriale, inclusiv flavonoide, care acționează ca antioxidanți – reduc, suprimă procesele inflamatorii din organism.

Acestea pot fi boli cardiovasculare, oncologice, diabet. Ceapa are, de asemenea, un efect pozitiv asupra sistemului imunitar”, a declarat Natalia Nefedova, medic dietolog, nutriționist, membru al Asociației nutriționiștilor din Canada, potrivit noi.md.

Medicul a sfătuit consumarea cepei în mod regulat pentru profilaxie. Cu toate acestea, unele persoane nu tolerează ceapa.

Puțină lume știe că ceapa provine din regiunile de stepă din Asia centrală și de vest, probabil teritoriul Afganistanului de azi.

Legumă cu istorie foarte veche

Este una dintre cele mai vechi plante de cultură, fiind apreciată încă de acum 5.000 de ani în urmă. A fost cultivată ca plantă medicinală, condiment și ca legumă.

În Egiptul antic ceapa era considerată un simbol al vieții eterne, datorită formei sale rotunde și a inelelor concentrice și era oferită zeilor, sau era folosită ca monedă de plată pentru a ajunge în rai.

Astfel au fost plătiți și lucrătorii care au clădit piramidele. S-au găsit dovezi, resturi de ceapă la descoperirea mormântului lui Tutankhamon.

În bucătărie este folosită drept condiment. În medicină, împreună cu usturoiul, ajută la restabilirea și normalizarea circulației sanguine.

Are o acțiune antimicrobiană, reglează metabolismul și mai ales lipidele, stimulează sistemul imunitar, ajută la combaterea răcelii.

Principalii constituenți cunoscuți: fructani, vitaminele A, B, C; săruri minerale – sodiu, potasiu, fosfat și nitrați calcaroși, fier, sulf, iod, siliciu; acizi – fosforic și acetic; disulfură de alil și de propil; ulei volatil; glucochinină; oxidaze diostaze (acestea din urmă sterilizate; prin căldură); principii antibiotice.

Sursă foto: Dreamstime.