Personalul medical din cabinetele școlare ar putea fi suplimentat

Un comunicat de presă din partea Ministerului Sănătății informează că personalul medical din cabinetele școlare ar putea fi suplimentat. Ministerul a mai anunțat că se are în vedere creșterea bugetului până la finalul anului în curs.

„Până la sfârşitul anului, Ministerul Sănătăţii va identifica resursele financiare pentru suplimentarea unui număr de 264 posturi medici şcolari, 534 posturi asistenţi medicali pentru cabinete şcolare, 109 posturi medici dentişti, 145 posturi asistenţi medicali pentru cabinete stomatologice”, se arată într-un comunicat trimis joi de către Ministerul Sănătății.

Cine va beneficia de aceste fonduri

Comunicatul de presă al Ministerului Sănătății arată că autorităţile locale vor beneficia de aceste fonduri pentru plata medicilor şi asistenţilor şcolari care vor ocupa noile posturi.

În prezent, la nivel naţional, 1.302 medici (788 cu specialitatea medicină generală şi 514 cu specialitatea stomatologie) şi 3.630 de asistenţi medicali (3262 cu specialitatea medicină generală şi 368 cu specialitatea stomatologie) asigură servicii medicale în cabinetele de medicină şcolară.

Ce spune ministrul Educației

În urmă cu două săptămâni, ministrul Educației, Monica Anisie, spunea la B1 TV că nu sunt suficienți medici și asistente în cabinetele școlare.

„În momentul de faţă nu sunt suficienţi medici sau asistente în cabinetele şcolare.

Prin proiectul de lege pe care l-am trecut prin Guvern şi l-am depus la Parlament am solicitat deblocarea posturilor pentru personalul didactic, personal nedidactic şi pentru medici şi asistente din cabinetele şcolare.

Ştiţi foarte bine că în Legea 55 – legea în care sunt prevăzute măsurile pentru starea de alertă – a fost interzis concursul până şi pentru funcţiile didactice”, a spus ministrul la postul B1.

A discutat cu Nelu Tătaru

„Am avut o discuţie cu domnul ministru Tătaru pentru a găsi soluţii aşa cum am găsit şi în perioada examenelor naţionale.

Am avut în fiecare unitate de învăţământ câte un medic sau o asistentă în aşa fel încât să se desfăşoare activităţile fără nicio problemă.

Domnul ministru Tătaru a prezentat o situaţie a acestor medici sau asistente care ar putea să vină în parteneriat cu autoritatea publică locală către unitatea de învăţământ”, a mai susţinut reprezentantul MEC.