Reprezentanți ai angajaților din serviciile de ambulanță discută la această oră cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.
Oamenii sunt nemulțumiți de condițiile acordării stimulentului de risc pentru personalul care a lucrat în prima linie în perioada pandemiei de COVID-19 și spun că acesta trebuie acordat tuturor.
„Este o acțiune în memoria celor doi colegi. A fost interpretată ca un protest și, în condițiile legii și a hotărârilor din această perioadă, ni s-a interzis ca să avem o formă așa cum am gândit-o, organizată ca să avem o reprezentare și la nivel de grup.
S-a creat o mare problemă în rândul personalului care lucrează în linia întâi și a lucrat și în perioada stării de urgență privind acordarea acelui stimulent de risc. Au apărut interpretări după publicare cui se acordă, doar celor care fac dovada ca au intrat în contact cu pacienți confirmați pozitiv şi se aplică doar începând cu 7 aprilie, la momentul când a fost publicată în Monitorul Oficial, dar riscul și l-a asumat fiecare coleg care a lucrat în toată această perioadă”, a declarat Gheorghe Chiş, președintele Federației Naționale Sindicale „Ambulanța”.
Acțiunile de protest vor continua
Aproximativ două mii de angajați ai serviciilor de ambulanță din întreaga țară au protestat în capitală la Parlament și la sediile serviciilor de ambulanță din fiecare județ. Președintele Federației Naționale Sindicale „Ambulanța” a anunțat că acțiunile de protest vor continua după ieșirea din starea de alertă dacă nu primesc răspuns la solicitările lor.