Grupul german are stabilit un program masiv de reducere a costurilor şi de restructurare iar până în 2022, peste 10.000 de oameni vor fi dați afară la nivel global. România, cel mai probabil, va fi de asemenea afectată pentru că producătorul are două unităţi de producţie în țara noastră, la Cugir şi Sebeş.
Preşedintele Daimler, Ola Kaellenius, supervizează un masiv program de reducere a costurilor şi de restructurare, dar este decis să nu permită ca aceste planuri să oprească grupul german să dezvolte noile tehnologii, transmite DPA.
„Desigur, avem o strategie pe termen lung legată de inovare şi tehnologie, precum şi o strategie de afaceri. Ca parte a acestei transformări, trebuie să schimbăm în paralel structura costurilor”, a afirmat, luni, Kaellenius, în marja CES – cel mai mare salon de tehnologie din lume – care se desfăşoară între 5 şi 10 ianuarie în Las Vegas.
Predecesorul lui Kaellenius, Dieter Zetsche, a stabilit noua strategie a Daimler, numită CASE: ”Conectat, Autonom, Folosit în Comun, Electric”.
Peste 10.000 de angajați vor fi dați afară
Anul trecut, Kaellenius a anunţat un plan de reducere a costurilor, prin care vor fi eliminate cel puţin 10.000 de locuri de muncă la nivel mondial până în 2022. Obiectivul Daimler este diminuarea cheltuielilor de personal cu 1,4 miliarde de euro (1,56 miliarde de dolari) până în 2022. Aceste măsuri au pus în umbră strategia CASE în ultimele luni.
„În realitate, acest demers este tot atât de important cât era anul trecut sau în urmă cu doi-trei ani. Ceea ce facem noi în privinţa strategiei este să ne concentrăm. Deci, trebuie să analizăm: Cum vor evolua tendinţele tehnologice? Unde să investim cea mai mare parte a capitalului?”, a explicat şeful Daimler. „Această strategie ar putea fi interpretată greşit dacă am avea valori diferite, dar nu este cazul”, a adăugat Kaellenius.
Acesta a prezentat la CES modelul Mercedes-Benz Vision AVTR, dezvoltat în cooperare cu producătorii filmului Avatar.
În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.