În perioada 2009 - 2010, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a alocat peste 10 milioane euro pentru 16 proiecte de investiţii în dezvoltarea infrastructurii turistice în zona litoralului românesc. Reprezentanţii ministerului spun că, în urma parteneriatelor dintre MDRT şi autorităţile publice locale, în ultimele weekend-uri, gradul de ocupare în staţiunile de la malul Mării Negre s-a apropiat de 100%. „În urma acestor colaborări, s-au înregistrat deja şi p
În perioada 2009 – 2010, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a alocat peste 10 milioane euro pentru 16 proiecte de investiţii în dezvoltarea infrastructurii turistice în zona litoralului românesc.
Reprezentanţii ministerului spun că, în urma parteneriatelor dintre MDRT şi autorităţile publice locale, în ultimele weekend-uri, gradul de ocupare în staţiunile de la malul Mării Negre s-a apropiat de 100%.
„În urma acestor colaborări, s-au înregistrat deja şi primele reuşite. Astfel, pentru dezvoltarea infrastructurii turistice în zona de litoral a României, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, ministerul a alocat, în perioada 2009 – 2010, peste 10 milioane de euro pentru 16 proiecte de investiţii, referitoare la: amenajarea falezei litorale; construirea unor pontoane pentru ambarcaţiuni de agrement; construirea, reabilitarea şi modernizarea de porturi turistice de agrement; construirea şi modernizarea de spaţii şi dotări pentru activităţi de agrement, culturale şi de divertisment şi amenajarea unor centre de prevenţie, tratament medical primar şi a punctelor de salvamar”, se arată într-un comunicat al MDRT.
Ministerul a asigurat participarea firmle de turism la 40 târguri
MDRT a direcţionat în judeţele Constanţa şi Tulcea fonduri importante din programele de alimentare cu apă şi refacere a drumurilor de interes local.
„Recent, MDRT a asigurat finanţare pentru fluidizarea traficului spre sudul litoralului, prin crearea de noi legături rutiere şi consolidarea şi asfaltarea drumurilor judeţene care leagă Medgidia de localităţile 23 August şi Mangalia, prin Topraisar, Amzacea şi Pecineaga”, mai informează Ministerul Turismului.
Totodată, potrivit comunicatului, ministerul a asigurat, în ultimii doi ani, participarea firmelor şi asociaţiilor de turism de pe litoral sau a celor care promovează litoralul la peste 40 dintre cele mai importante târguri de turism şi manifestări expoziţionale interne şi externe, reuşind să recâştige mari tour-operatori europeni.
„Astfel, ofertele pentru litoralul românesc din sezonul 2010 s-au regăsit în cataloagele DERTOUR, ITS, Sofrone Messerschmidt Reisen şi TUI”, se mai arată în documentul citat.
De asemenea, în vederea reabilitării litoralului românesc şi a activităţii de turism în această zonă, MDRT a demarat procesul de demolare a construcţiilor ridicate fără autorizaţie sau cu depăşirea limitei autorizaţiei de construire, aflate pe proprietatea publică sau privată, finalizate sau în curs de execuţie, din zona plajelor.
„Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului consideră că litoralul românesc reprezintă una dintre destinaţiile importante de turism şi va continua colaborarea cu autorităţile publice locale, prin alocarea de fonduri pentru proiecte utile dezvoltării şi promovării acesteia ca destinaţie permanentă (şi nu doar de week-end)”, mai afirmă reprezentanţii MDRT.