În contextul în care datele oficiale arată că rata şomajului în Spania a crescut cu 11 puncte procentuale în ultimul an, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă nu aveau nicio idee despre poziţiile pentru care aplicau şi nici despre salariile oferite, ci ştiau doar că exista posibilitatea obţinerii unui simplu job.

"Adevărul e că habar nu am despre ce este jobul, în afară de faptul că este într-o fabrică", a declarat un tânăr de 23 de ani.

Agenţia pentru ocuparea forţei de muncă Adecco din districtul madrilen Getafe, care a dat anunţul cu aceste locuri de muncă, a precizat că a numărat peste 15.000 de persoane aflate în căutarea unui job în săptămâna dinaintea zilei de luni, data limită de depunere a aplicaţiilor.

Copleşită de numărul mare de solicitanţi, agenţia a spus că va organiza o tragere la sorţi în rândul aplicanţilor pentru a reduce lista la 1.500 de persoane înainte de a le selecta pe cele potrivite pentru respectivele posturi.

Potrivit unor cifre oficiale făcute publice marţi de guvernul spaniol, jumătate de milion de persoane şi-au pierdut locurile de muncă în ultimele 12 luni. Rata oficială a şomajului în Spania a fost de 24,6% în iunie, cea mai ridicată din lumea industrializată.
Sursa: Agerpres